Foto: PantherMedia / Scanpix
Uudised
11. jaanuar 2016, 10:05

Gripp ründab lähinädalail (2)

Eelmise aasta viimasel nädalal ei saanud rääkida veel ulatuslikust gripi levikust, kuid terviseametnikud ennustavad lähinädalal gripiviirustega seotud haigestumiste arvu.

Lõppenud aasta viimastel ja alanud aasta esimestel päevadel (28.12.2015 -3.01. 2016) pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 3326 inimest, neist üle poole olid lapsed.

Eelnevate nädalatega võrreldes on hakanud kasvama erinevate viirustega seotud haigestumiste arv, kuid domineerivat viirust ei ole veel võimalik määrata. Gripiviirustega seotud haigestumisi registreeriti laste ja noorukite seas, paragripiviirusega - vanemaealiste seas, RS-viirust kinnitati väikelastel vanuses kuni 3 eluaastat.

Gripitaolisi haigestumisi registreeriti 106 korral. Laboratoorse kinnituse said üks A gripiviirus, alatüüp A(H1N1)pdm09 ning kuus B gripiviirust. Ulatuslikust gripiviiruse levikust veel rääkida ei saa, kuna registreeritakse üksikuid gripiviirusega seotud haigusjuhte, kuid lähinädalatel on oodata gripiviirustega seotud haigestumiste arvu tõusu.

Hooaja algusest on laboratoorselt kinnitatud 8 A gripiviirust ning 10 B-gripiviirust. Kokku alatüpeeriti 4 A gripiviirust, neist kõik olid A gripiviiruse alatüübid A(H1N1)pdm09.