Viktoria Ladõnskaja.Foto: Mihkel Maripuu / Postimees
Eesti uudised
11. jaanuar 2016, 16:50

Yana Toom: usun meelsasti, et Viktoria puudumine vastuvõtult rikub Ilvese tuju kogu õhtuks (109)

Keskerakonda kuuluv Euroopa Liidu saadik Yana Toom kommenteeris Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluva riigikogu liikme Viktoria Ladõnskaja loobumist presidendi kutsest Eesti Vabariigi aastapäeva vastuvõtule ning põhjendas, miks tema vastuvõtust ei loobu.

"Erinevalt Viktoria Ladõnskajast ei hüpanud ma rõõmu pärast, kui sain teada Ilvese võidust presidendivalimistel, nii et – jällegi erinevalt Viktoriast – ei ole ma ka pettunud," rääkis Yana Toom Vecherkale.

"Mis aga vastuvõttudesse puutub, siis ma ei käi neil mitte armastusest presidendi vastu. 24. veebruar on Eesti Vabariigi, mitte Toomas Hendrik Ilvese sünnipäev, ja ma ei leia, et minu valija on ära teeninud selle, et sel pühal mitte esindatud olla."

"Kui aga pöörduda meie loobumiste sümboolse tähenduse poole," jätkas Toom, "siis usun ma meelsasti, et Viktoria puudumine rikub Ilvese tuju kogu õhtuks, kuid ma ei kavatse seda parandada ka veel enda puudumisega."

Eelmise nädala lõpul arutles Viktoria Ladõnskaja Eesti Päevalehes pikalt ja laialt president Ilvese eraelu üle ning meenutas 2006. aastal toimunud presidendivalimisi, mil ta Ilvesele pöialt hoidis ning hakkas rõõmust hüppama, kui Ilves valituks osutus. "Tol hetkel oli Ilvesest saanud minu riigi president. Minu President," meenutas Ladõnskaja, kes nüüd on Ilvese varjatud eraelu ümber kerkinud küsimuste tõttu presidendis pettunud ja teatanud, et loobub presidendi kutsest vastuvõtule. "Tema kui institutsioon peaks sümboliseerima ühiskonna moraali. Paraku just see viimane tekitab küsimusi," arvab Ladõnskaja.