Foto on illustratiivneFoto: TAIRO LUTTER
Krimi
11. mai 2016, 12:15

Rainis Sinikas: maakasutaja oli üritanud auku sulgeda, ent kaevu katnud plekktahvel polnud kandevõimeline

ÕNNELIK ÕNNETUS: Viimsis kaevu kukkunud laps pääses ehmatusega

Eile õhtul kukkus Viimsi vallas Lubja külas 4-aastane laps vanasse ja kasutuseta seisnud kolme ja poole meetri sügavusse kaevu, 

Kell 20.39 teatati, et Viimsi vallas Lubja külas on kukkunud 4-aastane laps vanasse ja kasutuseta kaevu. Päästjate saabudes oli laps umbes kolme ja poole meetri sügavusel kaevus, mille põhjas oli ka veidi vett.

Lapsele oli kaevu appi läinud mees, kes hoidis ehmunud last päästjate saabudes süles. Õnneks laps teadvust ei kaotanud. Päästjad aitasid spetsiaalse päästevarustuse abil kaevust välja nii ehmunud lapse kui täiskasvanu. Laps viidi peale õnnetust ka meedikute poolt lastehaiglasse tervisekontrolli.

Õnnetuste vältimiseks peavad objektide haldajad kaevud ja muud augud katma nii, et nendesse kukkumine on võimatu. Nähes tähistamata ja ohtlikku auku või kaevu, on kõige mõistlikum helistada kohalikku omavalitsusse ja sellest teada anda. Tegelikult oli ka sellel kaevul katteks vineerplaat, siiski polnud see õnnetuse ärahoidmiseks piisav kate.

Ida-Harju politseijaoskonna ennetus-ja menetlustalituse juht Rainis Sinikas sõnas, et tegu on kahetsusväärse, ent seekord võib öelda, et õnneliku õnnetusega. 

"Viimsi piirkonnapolitseinik käis täna õnnetuse toimumiskohas ning kontrollis nimetatud ala põhjalikult. Politseiametnik on suhelnud nii valla kommunaalameti kui ka rentnikuga, kes maad kasutab ja viimane teeb politseiga igakülgset koostööd ning asus kohe otsima aktiivselt võimalusi augu sulgemiseks," sõnas Sinikas.

Tema sõnul oli maakasutaja tegelikult üritanud auku sulgeda, nimelt kattis kaevu plekktahvel, mis paraku aga ei osutunud piisavalt kandevõimeliseks.

"Täna kella 15 ajal käisid politseinikud koos kommunaalameti esindajatega uuesti sündmuskohal ning selleks ajaks olid augud suletud betoonkatete ja tellistega," lisas ta.

"Selliseid auke leidub paraku aga kindlasti teisigi, mistõttu kutsun kõiki maaomanikke üles tähelepanelikkusele. Sellise aukude katmise eest vastutab maaomanik. Kindlasti saavad laste ohutuse heaks palju ära teha ka lapsevanemad, hoides oma laste liikumistel valvsalt silm peal. Omanike ettevaatamatusest või hooletusest tekitatud kahju korvamine toimub tsiviilõiguslikel alustel kohtu või kindlustusseltsi kaudu," sõnas Sinikas.