ESIMESENA FINIŠIS: Swedbanki võistkonnas jooksnud Heiki napsas võidu nii koos meeskonnaga kui ka individuaalarvestuses.Foto: Arno Saar
Terviseuudised
3. juuni 2016, 06:00

"Rat Race" kogus diabeedihaigetele lastele 12 240 eurot (1)

Eesti Laste ja Noorte Diabeedi Ühingu kaudu kümnele I tüüpi diabeeti haigestunud lapsele insuliinipumba ostmiseks raha kogunud jooksust "Rat Race" võttis osa tervelt 74 võistkonda. Paljud läksid kuuma kiuste starti umbses maskotikostüümis või hoopis kõrgetel kontsadel.

Tänavu oli heategevuslikul jooksul (osavõtutasu läheb annetusteks) osalejaid ja seega ka annetajaid eelmistest aastatest rohkem. Näiteks on töötukassa välja pannud tervelt seitse võistkonda. Mitmed teisedki ettevõtted olid stardis kahe või enama tiimiga. Seetõttu koguti üritusega rekordsuur summa – 12 240 ­eurot, mille abil saavad kümme diabeedihaiget last endale insuliinipumba.

Osavõtjad olid lähenenud lõbusale ja heategevuslikule jooksule humoorikalt: kostüümidega ja välimusega nähtud vaev paistis kaugele. Mitu võistkonda startis pähe monteeritud hiirekõrvade, põskedele joonistatud vurrude ja seljataha riputatud sabaga – et ikka sõna-sõnalt kontoriroti moodi välja näha. Mitmed naisosalejad ei peljanud rajale tormata ka rohkem kui 10sentimeetriste kontsadega, kuigi poolteise-kilomeetrine jooks toimus Tallinna vanalinna munakivisillutisega tänavatel. Esimesena finišisse jõudnud Swedbanki meeskonna liikmed tunnistasid, et päike ei seganud neid. "Meile öeldi, et me ei tohi kaotada," naljatas Heiki, kes sai individuaalarvestuses kirja ka kiireima tulemuse.

Priit Swedbanki meeskonnast ütles, et viimati võttis ta "Rat Race’ist" osa 12 aastat tagasi. "Siis ma matkasin, seekord jooksin ikka kiiresti," seletas ta.