Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
8. juuni 2016, 10:40

Kas suvine käik spaasse asendab rannapuhkust?

Lesid kuumal rannaliival, sööd maasikaplombiiri ja kiikad laisalt mere- või järverannast mõnekümne meetri kaugusele jääva spaakompleksi poole ning mõtiskled, kes küll sellise ilmaga seda külastab? Siiski - kuigi südasuvisel keskpäeval on ka väljas looduse poolt saun köetud, ei maksa ehtsat saunatamist ning näo- ja kehahooldusi unustada.

Tõsi, nii Viimsi SPA müügijuht Kaja Kuusik, Kubija hotell-loodusspaa juht Ruth Hoole kui ka Grand Rose SPA müügijuht Mario Sau nendivad, et spaakompleksi ja saunade külastatavus on suuresti vastavuses ilmaga. Kui suvi on jahe ja vihmane, siis spaades rahvast jagub. Kui ilm on kuum ja päikseline, siis on külastajaid vähe.

“Jaheda ilma puhul pakuvad saunakeskus ja basseinid  lohutusena toredat ajaviidet nii suurtele kui väikestele. Suvisel ajal on kindlasti hea saunatada meie välisaunas  ja  jahutada ennast jahedaveelises välibasseinis. Saunas käimise vahele saab end jahutada ka mõnusates spaa-basseinides ja mullivannides ning nautida värskendavaid kokteile spaa baaris,” rääkis Kaja Kuusik. Ta lisas, et nende ilukeskuses on suvisel ajal fookuses jalahooldused ja näohoolitsused. “Suviselt lühemad seelikud ja lahtised kingad eeldavad kaunilt hoolitsetud jalgu. Viimsi SPA Ilukeskuse põhjalik jalahooldus sisaldab jalavanni pehmendava vannisoolaga, nahapaksendite eemaldamist, küünte ja küünenahkade hooldust ning massaaž niisutava kreemiga,” loetles Kuusik.

“Suvel saab nahk kosutust päikesest ja mereveest, kuid samas ei tohiks unustada, et kauni ja tervisliku päevituse aluseks on õige nahahooldus. Päike vähendab naha niiskustaset ja soodustab kortsukeste teket. Sellepärast oleks mõistlik kasutada kvaliteetseid päikesekaitse kreeme ja pakkuda nahale ilusalongis mõni sügavniisutav näohoolitsus. Tulemuseks on ühtlasem päevitus ja nooruslikum nahk,” rääkis Kuusik.

Võrus asuva Kubija hotell-loodusspaa juht ütleb, et kui suvel on ilm külm ja tuuline ning päikest napib, võib olla suvine külastatavus võrdväärne talvise hooajaga. “Kui aga on ilus, soe ja päikseline suvi, siis eelistavad inimesed lõõgastuda järve ääres ning nautida päikest,” tõdes ta.

Ka Hoole soovitab spaaprotseduuridest suvel näo- ja kehahoolitsusi, mis niisutavad ja toidavad nahka. “Samuti on klientide lemmikud suvel hoolitsused kätele ja jalgadele,” lisas ta.

“Eestimaa kliima on ettearvamatu ning kui soe ja päikseline suvi laseb end pikalt oodata nagu juhtus eelmisel aastal, siis on võimalus sooja sauna ja veesilmi nautida spaas. Kuid ka kuuma ja päikselise ilmaga on külastajaid, kes eelistavad kuuma sauna ning basseine,” rääkis Hoole, et saunaeelistus on maitse asi. “Kuid meie soovitame suvisel soojal ajal nautida väheke madalama temperatuuriga saunasid, näiteks aurusaun ning kadakasaun.”

Kuna Kubija hotell-loodusspaa asub kohe järve kaldal, siis saavad suvises meeleolus külastajad nautida päikesepaistet ja jahedat järvevett spaaga vaheldumisi.

Mario Sau lisab omalt poolt, et nii saarlastele kui ka Saaremaale suvitama sõitnud inimestele pakuvad nad nautimiseks sõltumata aasta-ajast kõiki valikus olevaid hoolitsusi. “Aga palavate ilmadega on hea nautida nahka taastavaid ja kaitsvaid hooldusi.” Sau kinnitab, et saunatamine on tervisele aga hea alati ja suvel on hea nautida vaheldust kuumast saunast ja külmast veest või jääst. “Populaarsemad on madalama temperatuuriga saunad, näiteks kadakasaun ja aroomisaunad.”