Foto: PantherMedia / Scanpix
Meeled
13. juuli 2016, 10:30

Vihkad hommikuid? Need kuus pisikest muudatust aitavad olukorda muuta!

Esimesed paar minutit pärast ärkamist on päevast kõige olulisem osa, mis aitavad sul häälestuda positiivsusele ja tootlikkusele. Kuidas suuta hommikul rõõmus püsida, kui äratuskell pläriseb kõige magusama une ajal?

Võta oma hommikurutiini kuus allolevat tegevust – need aitavad olukorda muuta, soovitab Time.

1. Kingi endale veerand tundi niisama olemist. Pärast telefoni äratuse väljalülitamist tekib vastupandamatu tung kontrollida oma e-posti või sotsiaalmeediat. See häälestab sind aga ka kogu ülejäänud päevaks tehnoloogia orjusesse. Võta hommikul veerand tundi aega niisama olemiseks. Ilma igasuguste nutiseadmeteta.

2. Joo kohvi asemel sidruniga vett. Leigesse vette pressitud sidrunimahlast on palju kasu, kui jood seda hommikul esimese asjana. See kiirendab ainevahetust, põletab rasva, puhastab suud ja kurku ning annab energiat. Pärast sidrunivee joomist oota pool tundi, kuniks tormad hambaid pesema, jooma ja sööma.

3. Õpi õigesti istuma. Ainus parim viis ärkamiseks on keerata end paremale küljele ja tõusta siis istukile sirge seljaga. Ja hoia seda asendit veidi aega. See võtab surve südamelt ja on lihtne rituaal, et alustada oma hommikuid õigesti.

4. Sea päevale eesmärgid. Samal ajal, kui end voodis venitad või sidrunivett jood, sea eelolevaks päevaks mõned eesmärgid. Olgu see siis võileiva kaasavõtmine, et lõuna ajal raha säästa, kohustus minna keskpäevasesse joogatundi või arsti juurde tervist kontrollima.

5. Venita end. Venitamise vajadus tundub nii ilmne, kuid paljud inimesed ignoreerivad seda. Õpi end venitama!

6. Mediteeri. Ära jära mediteerimata pelgalt seepärast, et see kõlab igavalt või et sul pole selleks aega. Mediteerimine on täpselt nii pikk ja igav või tüütu, kui sa ise selle sead. Edukas meditatsioon võib tegelikult kesta ka vaid paar sekundit. Istu sellel ajal mugavas asendis ja keskendu meelte puhastamisele. See loob su päevaks hea alguse.