Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
1. august 2016, 10:35

Lehma piss ja pulli sperma: viis kummalist vahendit kiilaspäisuse raviks (4)

Kui juuksed hakkavad välja langema, võtavad mehed kasutusele üsna meeleheitlikke vahendeid, et kiilaspäisuse teket veidigi edasi lükata. Sest kuigi see nii ei tundu – mehed hoolivad oma juustest väga.

Samas kimbutab juuste väljalangemine tervelt 55% meestest juba alates 35 eluaastast, kirjutab Telegraph. Sestap kulutavadki nad aastas miljardeid eurosid kõikvõimalike kiilaspäisust pärssida lubavate ravimite peale, samuti otsivad abi alternatiivmeditsiinist. Olgu siin ära toodud viis kummalist vahendit, millest mehed abi loodavad saada.

1.  Lehma piss. Ei ole küll teaduslikke tõendeid, kuid ometi usub suur hulk megi, et lehma pissi joomine on ainus tõhus vahend kiilaspäisuse vastu. Seejuures on tõhusaim sellise lehma piss, kes on juba vähemalt kord poeginud ning kui uriini juua enne päikesetõusu.

2.  Sibula mahl. 2002. aastal läbi viidud uuringu kohaselt on sibula mahlast kiilaspäisuse ravis abi – kuu aega kaks korda päevas sibula mahlaga pealae hõõrumist hakkas 74% meestest karvad tagasi kasvama, kuue nädala pärast tajus karvade tagasikasvu 87% katsealustest. Sibula kasuks räägib selle suur väävlisisaldus ning selle head antibakteriaalsed omadused. Selle ravi kahjuks kõneleb aga sibulahais. Kui otsustad seda meetodit kiilaspäisuse raviks kasutada, koori sibul ja blenderda see ühtlaseks massiks. Masseeri sibulamass peanahale, hoia seda seal pool tundi ja siis pese juukseid nagu tavaliselt.

3. Pulli sperma võib juuksekasvu taastada, sest see sisaldab ohtralt proteiine – aineid, mis toetavad keratiini ehk juukseid moodustava valgu tootmist. Teadlaste hinnangul sellest vahendist väga tõhusat abi pole, kuna pulli sperma molekulid on liialt suured.

4. Tabasco kaste. Tšillis sisalduv kapsaitsiin stimuleerib juuste kasvu. Samas on selle tulisuse tõttu oht põletada oma silmi ja saada põletushaavu ka nahale. Ka väidavad teadlased, et kergesti kättesaadaval kapsaitsiinil põhinevat ravi ei ole siiski olemas.

5.  Pärminfektsioon. Mitmed ilublogijad kinnitavad, et naise tupest hangitud pärminfektsiooni voolus on pannud neil juuksed tagasi kasvama. See mõjub nimelt seenevastaselt ning blokeerib kiilaspäisust põhjustava hormooni.