Foto: PantherMedia / Scanpix
Meeled
8. august 2016, 10:42

Su esmaspäevad kipuvad sinised olema? Siit leiad võimalikud põhjused! (2)

Sinistest esmaspäevadest ja sellest, kuidas neid vihatakse, on kirjutatud laule, vändatud filme ja joonistatud koomikseid. Miks aga on esmaspäev paljude jaoks nii raske?

Ajaleht Expressen toob välja viis põhjust, mida teadvustades on juba järgmine esmaspäev võimalik enda jaoks pisut paremaks muuta.

1. Väsimus. Nädalavahetusel kipume kauem üleval olema ja hiljem ärkama, sestap uneaeg nihkub ning esmaspäeva hommikuks tekib väsimust tekitav unevõlag.

2. Nädala algus ongi raske. Teadlaste sõnul on esmaspäevad masendavamad ja stressirohkemad kui teisipäev või kolmapäev, kuna see tuleb kohe pärast nädalavahetust ning terve töönädal on alles ees.

3. Halb enesetunne. Nädalavahetusel süüakse head-paremat ning tarvitatakse alkoholi, esmaspäeval enam mitte. USAs tehtud uurimuse kohaselt kõigub selle tulemusena naiste enesekindlus just enim esmaspäeviti. Esmaspäev on päev, mil alustatakse ka kõige rohkem dieete.

4. Halb tervis. Statistika on karm - paljud tervisehädad tabavad inimesi esmaspäeviti, teiste hulgas ka südamerabandus.

5. Läbipõlemine.: USAs korraldatud küsitluste kohaselt ei ole 70% inimestest rahul oma tööga. Läbipõlemise tundemärgid nagu väsimus, tüdimus ja muretsemine tabavad inimesi juba pühapäeva õhtul ja kanduvad edasi esmaspäeva.