Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
19. august 2016, 13:45

Kuidas ka vananedes hea välja näha? (3)

Kes meist ei sooviks ka vananedes säilitada nii head tervist kui ka välimust. Aga kuidas?

* Unusta peened iluprotseduurid.

Võid täiesti rahulikult unustada vananemisvastased tooted. Selle asemel vajad sa päikesekreemi, A-vitamiini ja alates 20-eluaastast ka näokreemi, kirjutab Health. Parim on, kui A-vitamiin sisaldub kreemis. Ning päikesekreemi kasuta ka siis, kui sa otsese päikesevalguse käes ei viibi.

· Liiguta end.

See hoiab keha noorena!

· Ära varja vananemisnähte meigiga.

Vananemisega kaasnevad hädad – pruunid laigud ja kortsud tekitavad kiusatust neid varjata. Pea aga meeles, et meigiga vananemist ei varja ning tulemus võib olla hoopis vastupidine. Kanna nahale paar õhukest kihti jumestuskreemi ning kõige peale T-tsoonile mineraalpuudrit.

· Kreemita käsi.

Käed on kehaosa, mis reedab inimese vanuse. Kui kätekreemi pealemäärimine ununeb, tee rutiin näokreemi ülejäägi kätele määrimisest.

· Ära häbene halle juukseid.

Paljud näevad ka hallina hea välja. Lase juuksuril teha sobiv lõikus ning kasuta spetsiaalset, hallidele juustele mõeldud šampoone.

* Maga piisavalt.

See, et sa oled kehvasti maganud, ilmneb silmapilkselt nii su näos kui kogu välimuses. Pea meeles, et uni mängib naha taastumisel ja sedaviisi ka noorena püsimisel olulist rolli. On leitud, et nende nahk, kes magavad 7-9 tundi, on elastsem ja elujõulisem võrreldes nendega, kes magavad 5 tundi või vähem.