1. Punane vein on väga hea antioksüdantide allikas, need aitavad vähendada halva kolesterooli taset ja suurendavad hea kolesterooli taset, vahendab Cosmopolitan.
2. Punases veinis sisladuvad flavonoidid vähendavad paljude vähitüüpide riski, vein aeglustab ka rinna- ja eesnäärmevähi rakkude kasvu.
3. Mõõdukas veini joomine vähendab luude hõrenemise riski.
4. Punaste viinamarjade nahkades sisalduv resveratrool kaitseb veresooni ja aitab vähendada vereklompide teket. Ka kaitseb see keha vananemise eest.
5. Punases veinis sisalduvad polüfenoolid võitlevad kahjulike bakteritega ja kaitsevad keha haiguste eest.
6. Vein vähendab südamehaiguste ja ka infarkti riski, sest veini joomine muudab veresooned laiemaks ja parandab vereringet.
7. Punane aitab vähendada dementsuse ja Alzheimeri tõve riski.
8. Vein aitab kehakaalu kontrolli all hoida. Teadlaste hinnangul on neil, kes joovad regulaarselt veini, madalam kehamassiindeks võrreldes nendega, kes tarbivad veini aeg-ajalt. Päris kindlasti on mõõdukalt veini rüüpavatel inimestel vähem kõhurasva võrreldes nendega, kes eelistavad likööri juua.
Kommentaarid