Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
24. august 2016, 11:30

Veresoontekirurg hoiatab: imeplaastrid veenilaiendeid jalalt ära ei vii!

"Veenilaiendid on jalgadel päriliku eelsoodumusega sidekoenõrkushaigus, mida ei ole võimalik ravida harjutuste, plaastrite, geelide ega ka tabletidega," rõhutab Ida-Tallinna Keskhaigla veresoontekirurg Veronika Palmiste, et anonüümsest postimüügist ostetud imevahendite peale ei maksa raha raisata.

"Kui eelmine aasta oli tegemist pealemääritava geeliga, mis lubas ära võtta kõik veenilaiendid peaaegu et üleöö, siis seekord on välja ilmunud imelised plaastrid," kirjutab veresoontekirurg Veronika Palmiste suhtlusportaalis Facebook. Ta viitab, et kuna tegu on sellise asjaga, mida tavapärane meditsiin ei soosi, siis saada seda imevahendit on võimalik ainult anonüümsest postimüügist.

Esimesed ohvrid on Veronika Palmiste vastuvõtul juba käinud ning talle ka murelikult kirjutanud: "Veenilaiendid on alles ja raha läinud!". Inimesed on pahased ka tohtri peale, et see pole neid hoiatanud.

Veronika Palmiste selgitab, et veenilaiendid jalgadel on jätkuvalt päriliku eelsoodumusega sidekoenõrkushaigus, mida ei ole võimalik ravida harjutuste, plaastrite, geelide ega ka tablettidega. "Sellistel "imeravimitel" on alati proosaline põhjus, miks neid saab ainult turustada läbi postimüügi - me oleme selle juba eelmine aasta Varicofixiga läbi teinud, plaastrid veenilaiendite vastu on samasugune petuskeem," hoiatab ta, et ei maksa lasta end petta - alati võiks enne sellise ostu tegemist küsida nõu kas veresoontekirurgilt või perearstilt.