Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
29. august 2016, 13:00

Mida süüa pärast hilisõhtust treeningut?

Paljud inimesed ei jõua trenni tegema enne, kui alles hilisõhtul. Ja neid painab küsimus: kas pärast hilisõhtust treeningut tohib üldse süüa?

Toitumisteadlane Cynthia Sass annab veebiportaalis Health nõu, et pärast treeningut ei tohi end näljutada. See tähendab, et süüa tuleb midagi, mis aitaks kehal füüsilisest koormusest taastuda ning täiendaks organismi toitainevarusid. Keha toiduta jättes riskid sa nõrgemaks ja vigastustele vastuvõtlikumaks jäämisega ning samuti unehäiretega.

Samas ei ole mõistlik pärast hilisõhtust treeningut suuremat söömaaega ette võtta. Siin on mõned kiired, kerged ja lihtsad võimalused, kuidas oma keha pärast rassimist jõusaalis turgutada.

Hummus koos toore köögiviljaga. Kasuta hummust dipikastmena, söö seda viilutatud paprika, kurgi, tomatite või teiste meelepäraste hooajaliste köögiviljadega

Lõhe ja salat. Sega pisut lõhet peotäie spinati ja mõne tilga oliivõliga

Röstitud kikerherned. Küpseta käputäis kikerherneid tilga extra virgin oliiviõli ja näputäie meresoolaga kuldpruuniks.

Munasalat. Haki paar kõvaks keedetud muna ja sega hakitud lehtsalati või riivitud suvikõrvitsaga, maitsesta pestoga.

Krevetid guacamole kastmega. Sulata viis või kuus krevetti ja sega need veerand tassi guacamole kastmega. Ole sellega siiski ettevaatlik, sest vürtsikas toit võib tekitada unehäireid.

Pähklid ja seemned. Täiuslik portsjon pärast hilisõhtust treeningut on veerand tassi pähkleid või seemneid. Parimad on mandlid, pistaatsiapähklid, kreeka pähklid, kõrvitsaseemned ja päevalilleseemned.