Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
31. august 2016, 11:10

Soovid säravat nahka? Järgi neid seitset reeglit!

Vähe on naisi, kelle nahk on sile ja särav nagu mõnes reklaamis, ilma et nad suurt midagi selleks tegema peaksid. Siiski saab naha olukorda parandada jälgides mõnda lihtsat reeglit. 

1. Esimene viga, mida tihti tehakse, on õhtul naha puhastamata jätmine, kirjutab Sofis Mode. Kuna magades kehatemperatuur tõuseb ning naha imamisvõime suureneb, on oluline, et nahk on puhas meigist ja päeva jooksul sinna kogunenud mustusest. Ideaalis peaks esmalt kasutama meigieemaldusvahendit, siis pesema nägu näopesuvahendiga ning lõpuks kasutama naha pH taset taastavat näovett. 

2. Vältimaks kortse, ebatasast ja hallika värvusega nahka peaks tegema lõpparve suitsetamisega. 

3. Kuigi vistrikud otsekui kutsuvad end näppima, siis tegelikult peaks nende pigistamist vältima. Armid ja naha värvilaigud on nii kerged tekkima. 

4. Kuigi näonaha koorimine lubab ilusat näonahka, võib liiga sage ja tugev koorimine seda hoopis kahjustada.

5. Aitamaks näokreemil paremini imenduda, tuleks kasutada mõnda näoseerumit. Ühtlasi on seerumitel nahka taastav toime.

6. Ettevaatlik peaks olema ka meigipintslite ja -svammide kasutamisega kuna tegemist on tõeliste bakteripesadega, mille elanikud pea meelega näopooridesse kolivad. Meigisvamme peaks vahetama pärast paari kasutuskorda ning meigipintselid pesema vähemalt kord nädalas. 

7. Ilusa näonaha saamiseks on oluine ka pidev päikesekreemi kasutamine. Kui suvel kasutab päikesekreemi enamik naisi, siis talvel seda ei tehta. Kindluse mõttes, ja kortsude vältimiseks, peaks seda aga tegema ka igal aastaajal.