See tool maksab umbes 40 eurot, haigekassa tasub 7-50 aastase kindlustatud isiku eest pearaha 38.24 eurot aastas.Foto: Eero Merilind
Terviseuudised
15. september 2016, 13:32

Meisterda arstide hoiatusstreigiks oma plakat!

Kui kallis on tervis? Kas kallim, kui see tool?

Mai lõpus toimunud protestiavalduse «Padjaga tööle» eestvedaja, Tartu arst Kuido Nõmm kutsub teisipäevaks välja kuulutatud meditsiinitöötajate hoiatusstreigiga seoses mõtisklema teemal, kui kallis on tervis ning valmistama teemakohase plakati.

"Kuulutame siinkohal välja konkursi, milles iga osavõtja on ka võitja.
Osaleda võivad kõik, nii meedikud, patsiendid kui eriti ka mitte-meedikutest potentsiaalsed patsiendid, kes jagavad meie arvamust Eesti tervishoiu alarahastamise kohta ja soovivad, et rahastamist suurendataks ning tahavad seda ka välja näidata," kirjutab Kuido Nõmme suhtlusportaalis Facebook.

Osalemaks konkursil, tuleb 20. septembriks ehk hoiatusstreigi päevaks valmistada plakat, mille teemaks on "TERVIS ON KALLIM KUI..." ja seda avalikkusele näidata. "Näitamise kohaks võivad olla auto, millega te tööle sõidate, taga- või küljeklaas, osakond haiglas, registratuur, vastuvõtu kabinett tervisekeskuses või mis tahes teine koht, kus te töötate, puhkate või muidu viibite. Ja muidugi streigi koosolek, kui see teie asutuses toimub. Sinna võtke plakatid kindlasti kaasa!" kirjutab Kuido Nõmm.

Ta soovitab jagada kättesaadavatest vahenditest valmistatud plakateid jagada ajakirjandusega, valitsusliikmetega ja riigikogu liikmetega, saates neile pildid oma plakatitest meilile. Samuti utsitab ta seda infot jagama sotsiaalvõrgustikes ja ka suusõnaliselt, et hoiatusstreik õnnestuks sama hästi või veelgi paremini kui padjasõda! Plakati juures võiks olla märge #tervisonkallis

Üleskutsest haaras kinni juba Nõmme perearstikeskuse perearst Eero Merilind, kes mõtiskleb oma Facebooki kontol: "Tervis on kallis, aga kui kallis? Ilmselt on seda raske, kui mitte võimatu mõõta. Aga millest on tervis kallim? Tervis on kallim, kui see tool... (Maksab umbes 40 EUR) (selgitus: Haigekassa tasub 7-50 aastase kindlustatud isiku eest pearaha 3,27 eur kuus, s.o. 39,24 eur aastas)."

Pildi oma plakatist võid saata ka Õhtulehe toimetusse meiliaadressil [email protected]