Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
14. oktoober 2016, 15:20

Kümme kõige hullemat asja, mida juuste eest hoolitsemisel peaksid vältima

Kaunite ja säravate juuste nimel on nõus vaeva nägema iga naine. Kuid – ettevaatust! Juuste pesemine, kuivatamine ja stiliseerimine võivad kasu asemel hoopis kahju tuua. Portaal  Yahoo! Shine toob välja kümme suuremat viga, mida juuste eest hoolitsemisel tehakse. Püüa neid vältida!

* Sa ei kammi juukseid enne nende pesemist. Juuksed on märjana eriti nõrgad ja märjad juuksed lähevad ka kergemini sassi. Juuksepusade vältimiseks kammi oma kiharaid enne juustepesu. Kui sul on harjumus kammida juukseid duši all, kanna enne kammimist juustesse palsam, tee sõrmedega suuremad pusad lahti ja kasuta enne juuste loputamist ainult laiade piidega kammi.

* Kammid ainult juukseotsi. Juuste liigne kammimine võib põhjustada juuksekarvade murdumist, kuid peanaha loomulik rasu on üks parimaid palsameid. Masseeri peanahka puidust harjastega harjaga, et stimuleerida vereringet ja juuste kasvu ning harja juukseid juurtest otsteni.

* Pesed juukseid liiga tihti. Pidev juuste pesemine eemaldab peanahalt kasuliku rasu ja juuksed muutuvad elutuks ja tuhmiks. Kui sa ei kasuta regulaarselt juuste stiliseerimiseks mõeldud vahendeid ja pole vajadust neid välja pesta, proovi juukseid lihtsalt veega loputada või kasuta kergelt volüümi andvat palsamit.

* Kasutad palsamit liiga palju. Üks levinumaid vigu on see, et palsamit kasutatakse liiga palju. Loputa juukseid pärast palsami pähe kandmist nii kaua, kuni vesi on täiesti puhas.

* Kuivatad juukseid rätikuga liiga intensiivselt. Enamik stiliseerimistooteid tuleb kanda otse rätikuga kuivatatud juustesse. Pea aga meeles, et juuste liigne hõõrumine rätikuga võib muudab juuksed tuhmiks, kergemini sassi minevaks ja lõhenevaks. Kuivata juukseid rätikuga õrnalt ja tõmba sõrmed läbi juukseotste. Su juuksed kuivavad küll kauem, aga see on neile kasulikum.

* Sa ei kasuta kuumakaitset pakkuvaid tooteid. Kuumus on juustele üks ohtlikumaid asju juustele. Kui sa ilma fööni, koolitaja või sirgendajata ei saa, kasuta juuste kaitsmiseks kuumakaitset pakkuvaid tooteid.

* Kasutad sirgendajat niisketes juustes. Märjad juuksed ja kuum sirgendaja ei sobi kokku. Sama kehtib ka koolutaja kohta. Kuumad rauad kõrvetavad niiskete juuste karvanääpsud ära ning tulemuseks on nõrgad ja katkised juuksekarvad. Enne juuste sirgendamist või koolutamist tuleks juuksed täiesti kuivatada. Ka siis, kui sul on kiire.

* Kasutad juukselakki enne juuste stiliseerimist. Kas oled tähele pannud, et juuksed sisisevad natuke, kui enne koolutaja või sirgendaja kasutamist lasid juustesse lakki või vahtu? Juukselakkides ja teistes stiliseerimistoodetes on alkoholi, mis hakkab kuuma käes kõrbema. Kasuta pihustit alati pärast sirgendamist või koolutamist.

* Tupeerid regulaarselt juukseid. Juustele aeg-ajalt tupeerides volüümi anda pole paha, kuid regulaarne tupeerimine lõhub juukseid. Tupeerimise asemel otsi poelettidelt volüümi andvaid juuksehooldusvahendeid.

* Arvad, et oled võimeline lõhestunud juukseotsi parandama. Kui juuksekarv on katki läinud, pole ühegi toote abil võimalik seda enam terveks teha. Ainsad variandid on ennetada juuste katki minemist või katkised juukseotsad ära lõigata.