SUITS, SIGARET, TUBAKAS, TOSS, SUITSUD, PAKK, FILTER.Foto: JOOSEP MARTINSON
Keha
9. november 2016, 20:55

Harjumused, mis sinu organismi nõrgaks muudavad (1)

Alati ei piisa tervislikust toitumisest, vaid peaksime jälgima ennast ka seesmiselt.

Tihtipeale usume, et tervislikkus peitub vaid toidus, mida me tarbime, vahendab Men´s Fitness. Siiski kui soovime püsida tervena, peaksime õppima jälgima ka enda käitumist suuremas plaanis. Toome välja harjumused, millega võid  samamoodi enda tervist kahjustada kui ebatervisliku toitumisega.

 Magamatus.

 Suure osa inimeste probleemiks on magamatus. Kuigi võib antud mure olla pealtnäha väike, siis tegelikkuses muudab see meie organismi nõrgemaks, mistõttu võtame vastu ka kergemalt haiguseid.

Pikaajaline stress.

 Sarnaselt magatusega kurnab meie immuunsüsteemi stress. Seega kui tunned end stressis, siis peaksid pigem aja maha võtma, sest haigena teed sa kokkuvõtteks vähem kui paar päeva puhatuna eemal olles.

 Sa ei pese enda käsi piisavalt.

 Kindlasti tuleks pidevalt jälgida enda kätepesu, sest kui me ei tee seda piisavalt, võime samuti mõnesse soovimatusse haigusesse nakatuda, sest nahk on soodsamaks kohaks, kus bakterid omavahel levida saavad.

 Suitsetamine.

 Kuigi me oleme kõik kuulnud suitsetamise kahjulikkusest, siis tasuks seda alati  üle mainida. Kas teadsid, et peale erinevate raskemate haiguste võib suitsetamine ka niisama sinu organismi viirustele kättesaadavamaks muuta?

 Lõunasöök kontorilaua taga.

 Nagu eelnevalt mainitud, siis mõjutab meie immuunsüsteemi suuresti stressitunne. Aga kas teadsid, et lõunat pidevalt kontorilaua taga süües oled sa samuti suuremalt ohustatud stressi langemisest?