Foto: Südameapteek
Uudised
10. november 2016, 09:57

Pirital 98 aastat tegutsenud apteek avab taas uksed (1)

Täna avab Pirita linnaosa südame uuenenud Piirita Keskuses taas uksed legendaarne Pirita Südameapteek. Pirita ja ümbruskonna elanikele tuntud apteek on Pirital tegutsenud juba 98 aastat.

Teated esimesest Pirita apteegi avamisest pärinevad juba 2. juulist aastal 1918. Praegusesse hoonesse, mis valmis 1980. aasta olümpiaregatiks, kolis Pirita apteek 1979. aastal. Möödunud aastal Piirita Keskuse ümberehitustöödeks suletud ja täna taasavatavas Südameapteegi hubases avariiulitega apteegis ootab külastajaid lai valik retsepti- ja käsimüügiravimeid. Samuti on valikus tervisetooteid – toidulisandeid ja kvaliteetset apteegikosmeetikat mitmetelt tuntud sarjadelt eri vajadusteks ja hinnaklassis. Valikus on näiteks sarjad Eucerin ja Vichy, Babe ja Sebamed, Bioderma ja Iwostin, Emolium ning Euroopas populaarne uus kosmeetikasari La Roche-Posay.

Lisaks leiab Pirita Südameapteegist spetsiaalseid tooteid emadele ja lastele, samuti lemmikloomadele. Apteegis on müügil ka mitmed kiirtestid, sealhulgas geenitestid ja toidutalumatuse test, mida on haiguste varajaseks avastamiseks lihtne teha kodustes tingimustes. Nagu kõigis Südameapteekides, saab ka uues Pirita apteegis mõõta vererõhku kogu apteegi lahtiolekuaja jooksul tasuta.

Südameapteegi Põhja piirkonnajuhi Triinu Entsik-Grünbergi sõnul paikneb uus apteek Pirita linnaosa elanike jaoks heas ja kergesti ligipääsetavas kohas. „Apteegi leiab uues keskuses lihtsasti üles parklapoolsest uksest sisenedes ning külastus on mugav ühildada toiduostude tegemise või spordiklubis treenimisega. Samuti on apteek lähedal Pirita perearstikeskuse patsientide jaoks,“ ütles ta.

Triinu Entsik-Grünbergi sõnul asuvad uues apteegis tööle pikaajaliste kogemustega proviisorid ja farmatseudid, kes teevad oma tööd südamega ja pühendunult. „Meie apteekrite jaoks on väga oluline olla klientidele asjatundlikuks kaaslaseks nende tervenemise teel. Selleks püüame klientide vajadusi mõista ning aidata neil leida parimad lahendused,“ rõhutas piirkonnajuht.