Naine röhatab.Foto: BSIP SA / Alamy
Terviseuudised
11. november 2016, 18:02

Kuidas vältida röhitsemist? (1)

Ootamatut röhitsemist tekitavad peale tervisehädade veel mitmeid tegurid.

Kui palju oled tundnud piinlikust ettearvamatu röhitsemise pärast? Kas teadsid, et need ei tulene vaid kindlatest tervisehädadest, vaid tihti tekitame me taolisi piinlike momente endale ise, vahendab Women´s Health.

 Toome välja veel põhjuseid, miks me aeg-ajalt röhitsema kipume ning kuidas seda iseseisvalt vältida saaksime.

 Sa sööd liiga kiiresti.

 Liiga kiiresti süües ja toitu peaaegu ahmitsedes neelame toiduga alla ka hapniku. Hapniku allaneelamine on aga üheks peamiseks põhjuseks, miks me röhitsema kipume. Seega kui tunned piinlikust röhitsemise tõttu siis võid üritada aeglasemalt süüa.

 Ninakinnisus.

 Tihti üritame ninakinnisuse pärast hakata suu kaudu hingama. Nii tehes neelame me samuti alla hapniku, mis tekitab röhitsemist.

 Gaasilised joogid.

 Ka teised gaasilised joogid peale limonaadi tekitavad röhitsemist, seetõttu kui vaevled röhitsemise all, soovitame need sul menüüst välja jätta.

 Happelisus.

 Tihtipeale hakkame me röhitsema siis, kui meie kehas leidub liialt üleliigseid happeid. Et happeid vältida, siis peaksime jälgima kofeiinitarbimist, seda et me ei heidaks kohe peale söömist pikali, sööksime väikeste portsjonite haaval ning ei tohiks minna tühja kõhuga magama.