Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
21. november 2016, 14:42

10 väga head põhjust, miks igapäevaselt oma tervise nimel üks õlu juua (9)

Õlu on hea proteiiniallikas ja suure B-vitamiini sisaldusega, see sisaldab antioksüdante sama palju, kui veingi.  Õlles on ka ohtralt erinevaid mineraale, mis mängivad väga olulist rolli erinevates ainevahetusprotsessides. Kui seda juua mõõdukas koguses.

Seega – Healthy Life Tricks  toob välja kümme väga head põhjust, miks sa võiksid igapäevaselt oma tervise nimel ühe õlle juua.

·            Su neerud püsivad terved, kirjutab hiljutine uuring. Tegelikult väidetakse lausa, et iga joodud pudel õlut vähendab riski haigestuda neerukividesse 40% võrra.

·            Õlu vähendab halva kolesterooli taset.

·            Õlu varustab sind B-vitamiinidega.

·            Õllejoojatel on tugevamad luud.

·            Õlles sisalduvad laktoflaviin ja nikotiinhape soodustavad uinumist ehk õllejoomisest on kasu ka unetuse korral.

·            Õlle joomine vähendab oluliselt riski haigestuda südameinfarkti, on leitud et õllejoojad on infarktist lausa 40-60% vähem ohustatud võrreldes õlle mittejoojatega.

·            Õlu aitab vältida trombide teket.

·            Õlu aitab parandada mälufunktsioone – hiljutise uuringu kohaselt kannatavad õllejoojad vähem tõenäoliselt Alzheimeri tõve ja dementsuse käes kui mitteõllejoojad.

·            Õlu aitab võidelda stressiga – Montreali ülikooli teadlaste hinnangul vähendab kaks klaasi õlut päevas tööstressi ja ärevust.

·            Tänu antioksüdantide ja B-vitamiini sisaldusele muudab õlu naha ilusaks.