Täna oma 117. sünnipäeva tähistav Emma Morano on maailma vanim naine ning ühtlasi viimane elusolevatest inimestest, kes on sündinud 19. sajandil. Foto: Vida Press
Keha
29. november 2016, 13:00

Maailma vanim naine tähistab täna 117. sünnipäeva (3)

Maailma vanim naine, itaallanna Emma Morano tähistab täna 117 sünnipäeva. Guinessi rekorditeraamatu andmeil on tegu viimase elusoleva inimesega, kes on sündinud 19. sajandil.

Emma Morano vaimne tervis on korras, küll aga on tal probleeme kuulmise ja liikumisega.

Hiljaaegu maailma ajakirjandusele antud intervjuudes kinnitas vanaproua, et tema pikaealisuse saladus on see, et ta sööb iga päev kaks muna.

Seda hakkas ta tegema, kui oli 20 aastat vana. Siis diagnoosis arst tal aneemia ja soovitas tal süüa iga päev kaks toorest ja ühe keedetud muna. Naine ütleb, et ta sööb munadele lisaks vahel ka küpsiseid. 

27 aastat Morano arst olnud Carlo Bava ütles, et Emma Morano ei järgi traditsioonilisi toitumisnõuandeid, mille kohaselt peaks sööma palju puu- ja köögivilju. "Emma sööb köögivilju pigem väga vähe," nentis mees. Kui Bava Moranot esimest korda nägi, sõi naine kolm muna päevas: kaks toorest hommikul, omletti lõunaks. Õhtuks sõi naine toona kana. 

Nüüd ütleb naine Newsmaxi vahendusel, et ta ei söö enam palju, sest tal ei ole enam hambaid.