Foto: PantherMedia / Scanpix
Kiiksud
18. detsember 2016, 08:38

SELGITUS KUI VIIESELE: mis määrab pohmaka ägeduse? (8)

"Käisime nädalavahetusel sõbraga peol ning jäime mõlemad naeruväärselt ja ebakombekalt purupurju," selgitab Redditi rubriigis "Selgita, nagu oleksin viieaastane" keegi Lostdrunkpuppy.

"Ta veetis öö oksendades, ärkas järgmisel hommikul poolsurnult ja põhimõtteliselt võitles päev otsa oma elu eest.

Ma jõin samamoodi hiigelkoguse, aga ei oksendanud (ei olegi seda kunagi teinud). Hommikul ärgates olin väsinud, aga muidu okei.

Oleme mõlemad sama vanad (22) ja jõime mõlemad sel õhtul erinevaid jooke (meil oli sünnipäev ja inimesed ulatasid meile neid igalt poolt). Me oleme alati olnud selles osas erinevad. Mis seda erinevust põhjustab?"

"Lihtne vastus oleks, et hüdratsiooni tase," arvab Chief_keeeith, et asi on organismide erinevas veega varustatuses. "Sa võisid enne või pärast juua rohkem vett. Enne joomist söömine mõjutab ka. Suhkrusisaldus teie jookides."

Ka Hollth1 märgib, et paljusid pohmelli sümptomitest põhjustab dehüdratsioon.

"Keha on keeruline asi ja inimestel on palju individuaalseid erinevusi," lisab ta. "Sa võid olla alkoholi põletamise poolest efektiivsem, alkoholi suhtes tolerantsem, suurem (vähem alkoholi vereühiku kohta), reageerida teistmoodi. Või oli teil erinev stardipositsioon, ehk tarbisid sa rohkem vett või toitu, mis aeglustab imendumist."

Hollth1 juhib tähelepanu ka küsimuse esitaja fraasile "jäime mõlemad naeruväärselt ja ebakombekalt purupurju". Nimelt pole tema hinnangul sellist asja 22-aastaselt olemas.