Ida-Tallinna Keskhaigla õendus- ja hooldusabikliinikusse jõudsid treeningvahendid, millest eakatele on kõige rohkem kasu. Foto: Ida-Tallinna Keskhaigla
Keha
20. detsember 2016, 16:00

MyFitness ja G4S aitavad eakaid vormis hoida (1)

Ida-Tallinna Keskhaigla õendus- ja hooldusabikliinikusse jõudsid eile kaasaegsed treeningvahendid, mis on mõeldud eakatele treenimiseks.

Trenažööride kliinikusse jõudmise lugu algas pea pool aastat tagasi, kui MyFitness otsustas oma treeningvahendeid uuendada ning otsis rakendust  väljavahetatavatele seadmetele. Mõte need just õendus-ja hooldusabikliinikusse viia saadi G4S-i rannavalve juhilt Henry Seemelilt, kes mitmel korral koos väljaõppel olevate rannavalvuritega kliinikus abiks on käinud ning eakate patsientide liikumisvajadust tähele pannud.

Ida-Tallinna Keskhaigla õendus- ja hooldusabikliiniku direktori Eve Karmo sõnul on saabunud treeningvahenditest patsientidele suur abi. „Korralike treeningvahendite hankimine on väga kallis ning käib kliinikul veel tänasel päeval üle jõu. Nüüd aga on meil paremad võimalused patsientide liikumisvajaduste tagamiseks,“ rõõmustas Eve Karmo.

Koostöös kliinikuga valiti välja vahendid, millest eakale inimesele kõige rohkem kasu oleks ning mis eelkõige liigeseid aktiivsena hoiavad. Detsembri teises pooles jõudsidki jooksulindid, ellipsid ja velotrenažöörid kliinikusse oma uusi ülesandeid täitma.

Jooksulindid on suurepärased abivahendid kõndimiseks või sörkimiseks, ellipsid aga  annavad koormust kogu kehale ning eeldavad jäsemete koordineeritud koostööd. Velotrenažöörid on kõige sobivamad just neile, kel istudes lihtsam jalgu liigutada.

„Pikemat aega voodiravil olles lähevad lihased nõrgaks. Me elame seepärast, et me liigume. Liikumine annab võimaluse täisväärtuslikult elada. Suurt füüsilist koormust ei peagi rakendama. Teeme näiteks akna lahti ja kõnnime,“ ütles G4S-i rannavalve juht Henry Seemel.