Nutella koostisosa põhjustab vähki? (13)
Maikuus hoiatas Euroopa Toiduohutusamet, et palmiõli, mida leidub ka Nutella koostises, võib tekitada vähki, vahendab Independent.
Palmiõli kasutatakse Nutellas selleks, et saavutada õige tekstuur, mida on mugav määrida.
Tuleb aga välja, et palmiõli on toidutööstuses kasutatud taimeõlidest kõige ohtlikum, kuna selle kuumtöötlemisel enam kui 200 °C juures tekivad ained, mis on kantserogeensed.
Palmiõli on võrreldes teiste toiduõlidega ka kõige odavam.
Pärast maikuus avaldatud raportit on Nutella kasum 3% võrra langenud ning paljud Itaalia poed on toote oma riiulitelt ära korjanud.
Nutella käivitas vastulauseks reklaamikampaania
Olgugi et palmiõli leidub paljudes teisteski populaarsetes maiustustes, on just Nutella kõige suurema kriitika alla langenud.
Kasumilanguse valguses käivitas Ferrero reklaamikampaania, mille abil proovivad nad kliente veenda, et nende tooted on ohutud.
Ferrero kinnitab, et nende eelistus kasutada palmiõli on seotud kvaliteedi, mitte hinnaga.
"Nutella valmistamine ilma palmiõlita tähendaks, et toode oleks õigega võrreldes kehvem duplikaat, see oleks samm tagasi," ütles Ferrero ostujuht Vincenzo Tapella.
Kommentaarid