Kiirnuudlite valmistamisega saab hakkama küll igaüks, kuid need sisaldavad ohtralt lõhna- ja säilitusaineid ning maitsetugevdajaid, samuti ebatervislikus koguses soola. Kui su tervis on sulle kallis, väldi neid.Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
16. jaanuar 2017, 16:40

Viis toitu-jooki, mille tarbimise peaksid oma tervisele mõeldes kohe lõpetama (3)

Toitumiseksperdid armastavad öelda, et süües kõike mõõdukalt, võib kõike süüa. Ometi on olemas mõned road, mille söömisest võiksid oma tervise nimel juba täna loobuda.

· Karastusjoogid sisaldavad suures koguses suhkrut ning selle ei ole tervisele hea. Lisaks mõjub see oma happelise koostise tõttu hammastele hävitavalt, vahendab news.com.au. Seejuures võivad kalorivaesed karastusjoogid olla veel hullemadki. Kui sul on janu, joo vett.

· Riisigalettide valmistamiseks kasutatavas töödeldud valgest riisist tervisele suurt tolku pole. Vastupidi – paar riisigaletti sisaldab märkimisväärselt enam süsivesikuid, suhkrut ja soola kui kaks viilu täisteraleiba. Sestap tõstavad need veresuhkrut, kuid jätavad sind ikka nälga. Paljudes galettides on ka ebatervislikke soolaseid maitsetugevdajaid.

· Taimeõlid. Mitte oliivi- ega kookosõli, vaid segatud õlid suurendavad riski südamehaiguste tekkeks. Enamasti sisaldavad seesugused õlid küllastunud rasvu ja ka palmiõli. Tervisele pole neist mingitki kasu.

· Külmutatud valmistooted sisaldavad nii küllastunud kui ka transrasvu. Unusta laiskus ja tee ise süüa.

· Pakinuudlid ja –supid sisaldavad ohtralt lõhna- ja säilitusaineid ning maitsetugevdajaid, samuti ebatervislikus koguses soola. Kui su tervis on sulle kallis, väldi neid.