Kommentaar

Einar Ellermaa | Alkoholipiirangu komöödiat on raske draamaks tagasi pöörata (18)

LISA KOMMENTAAR

Kurb klounaad11. veebruar 2017, 22:44
Kogu alko avantürism mis toimub kellegi ida eesti kandiliste pealiku poja eest vedamisel on siiski kõigest fassaad olulisematele rahaliikumistele "õiges" suunas. Rahvatervisega pole antud juhul küll midagi pistmist. Kogu selle tulemusena kaotab mitte ainult rahvas, vaid kogu riik, võidavad vaid valitud. Kurb!
lubage11. veebruar 2017, 18:33
sotsid võimu juurde ja elu kaotab igasuguse mõistusepärasuse ning moondub farsiks
PPV11. veebruar 2017, 15:07
Vaadake seda pilti kirjatüki juures ja öelge, mitu ühikut taarast kuulub pandipakendi süsteem alla?
Meite valitsejaid selline asi aga ei koti üldse.
Ta elagu te eeeeeellaaaaaguuuuuuuu :)))11. veebruar 2017, 11:50
Olen autoriga sada % nõus ja tõesti on valida kas infarkti või nalja vahel. Mina olen otsustanud et nalja peab saama seega - laupäeva õhtul võtame sõpradega väikse pisara sm ossi terviseks!
Hõissa :)))
ehh11. veebruar 2017, 06:58
ah et minister tehgeleb lollusega? Ja kes seda ütleb? Loe üle kõik kommentaarid, siis saad teada, millise joomarluse ja lolluse tasemel on kommenteerijad, kes tõenäoliselt on veel joomarite parem kiht. Mis neist siis allapoole veel jääb!
Jas joomarite käest ja alkotootjate, alkomüüjate käest peab küsima, mida Ossinivski võib teha ja mida mitte?
Ossinovski on õigel teel, kahjuks pole tal küllalt toetajaid riigikogus - valimised võivad koha kätte
näidata ja toolikese ära võtta, kui erakonna poliitikast eemaldud.
õigel teel11. veebruar 2017, 18:43
jah, riigil jääb maksuraha miljonites saamata, mis Lätti jääb, Auto avariid kasvavad Lõuna Eesti teedel, kus mõni inimene ka hukkub, osad hakkavad solki jooma ja ravikulud kasvavad, see on õige tee? Ega kellelgi joomata jää.
alkohoolik10. veebruar 2017, 21:52
Olen alkohoolik ja joon väga palju. Joon siis, kui tahan ja siis kui ei taha. Olen seega nii alkohoolik kui ka joodik. Ja kui ma joon, siis ikka kõige paremaid veine, parimat viina ja head viskit. Konjakit vähem. Baaris või kõrtsis ei köida mind iialgi mingid häppi ouerid. Heale kraamile neid vist ei tehtagi. Mind tegelikult ei huvita, mis kell müüma hakatakse ja mis kell müümine keelatakse. Mind ei huvita ka mingid vaheseinad ja reklaam ega muu taoline jant. Kui nüüd keegi küsib, et kuidas ma oma tööga hakkama saan, siis nii ongi, et kui on töö teha, siis pole isu ja kui töö tehtud, siis ikka isu tuleb. Haigekassa poole pole veel pöördunud, aga kui neid valitsuse samme edasi tuleb, siis peab ikka paar asja veel juurde võtma ja siis ei tea mis saab
see...10. veebruar 2017, 19:53
... jutt, et kõik need piirangud ja maksustamine toimuvad meie kõigi tervise nimel, on naiivne. Lihtne oleks seletada, et alkohol kahjustab tervist > neid kahjusid kannab tervishoid > isik, kes tarbib rohkelt alkoholi, peab maksma rohkem enda riskikäitumise tõttu. Lisaks peaks tunnistama, et riigikassa on tühi! Ja poodidesse tarasid ei peaks ehitama.
PPV11. veebruar 2017, 15:00
Iga tara pealt saab ju riik tulu ja käibemaksu, ühekordne summa aga abiks ikke, järgmine kord mõtleb miskit uut välja kui raha otsas.
Lasteaed.10. veebruar 2017, 18:48
"Poisikesena" vaidlesin pidevalt oma vanematega. Neljakümneselt hakkasin lõpuks aru saama, et vanemaid inimesi tuleb kuulama. Täna pea viiekümnesena kuulan meeleldi oma kaheksakümne aastase ema nõuandeid. Minu arust kolmekümne aastase noormehe koht ei ole ministritoolil. Saan aru, et ministril on erinevas vanuses ja soost nõunikud, aga minister peaks ise olema suurte töö- ja elukogemustega inimene. Kuhu on viinud need kuivad seadused? Mitte kuhugi. Ainult salakaubandus ja kuritegevus on saanud soodsamat pinnast õitsengule. Nõukogude liit ja tema majandus vajus
sootuks kokku. Huvitav kas meie noorukesel ministril on Eestiga samad plaanid?
Ega joodikute elus nende seadustega midagi ei muutu, pigem hakkab kannatama meie niigi nõrk majandus ja koos sellega terve Eesti Vabariik.
hea pealkiri, just nimelt on see jura ongi üks suur komöödia10. veebruar 2017, 18:47
ja raske on uskuda, et minister seda tõesti rahva tervise pärast teeb. See on kõik nii silmakirjalik või siis võhiklik. Aga ei usu, et minister nii rumal on, et võhiklikkusest neid nalju teeb, ikka mingi tagatubade kokkulepe põhjustab seda alkoreklaami trummi tagumist. Lihtsalt ääretult kahju on kadunud ja kaduvatest töökohtades eestimaa pinnal just selle aktsiisi tõusu tõttu. Aga niikaua toetame Läti majandust, mis muud... ka vabariigi aastapäeval võtame terviseks ikka Lätist toodud viina:-)
Urjuk10. veebruar 2017, 21:05
Pigem ikka nii: raske on uskuda, et minister seda ka ise usub mida Ta teeb ja välja ütleb
Jah10. veebruar 2017, 17:56
Ükskord üks sisukas arutlus! Tõepoolest, tegelda tuleks joodikutega, nimelt nendega, kes odekolonni kulistavad, ega neid need reklaamipiirangud või seinad ei aita. Õpitagu näiteks Soome kogemusest, kuidas pudeli külge jäänud inimesi taas rajale aidatakse. Kõiki, tõsi, ei õnnestu rajale tagasi tuua, aga sel juhul on neile asutused, kus nad elavad ja vähemalt pere ei pea kannatama. Inimlik lähenemine ja kindlasti ka ökonoomne riiklikult.
Penskar Sass10. veebruar 2017, 17:56
Ossiponovski nii noor mees, et ei tea Gorbi tuuleveskitega võitlemisest ega USA kuivast seadusest muhvigi. Pidi teine haritud inimene olema, aga tegeleb lollustega, et toimekat muljet jätta, muid probleeme ju tema valdkonnas pole, ikkagi 5 rikkama riigi hulgas, kus meditsiini tarbeks korjandusi korraldatakse. Mida ütelda sellisele mehele? Oleks ta mu tuttav, ütleksin, et ära mängi lolli ja si.u oma nime täis. Aga kuna ta on nii kõrge riigiametnik, ei sobi mul talle seda ütelda. Ehl võiks isa tal mõistuse pähe panna? Sama tekst nende kohta, kes säärast haige malailase sonimist seadusteks teevad. Neid võib mõista: alko iga kell kättesaadav puhvetist. Muideks, kuda ärra Millingu tervis on? kas peavalu ja südametunnistus ei vaevagi?
vana Setu11. veebruar 2017, 05:42
Vaatasin vikist, on teine end filosoofias ja politoloogias "harinud" ehk siis õppinud mulli ajama. Oleks tal mõistust, toimetaks ta vanamehe ärides. Igasugu ideid võib temalt ju tulla nagu Vändrast saelaudu aga tolku neist malo.
joodikrahval10. veebruar 2017, 17:52
peavadki piirangud olema,see rahva tervise nimel ka aktsiisi t6stmine,vaadake neid promotte,need odekolonni joojad,lapsijoodikuid PEAB ahvatlustelt eemal hoidma,see pole mingi komöödia ravida riigi rahaga p...ejoonud kalkareid
mina olen homme kaine10. veebruar 2017, 18:48
aga sina ei oska ka homme eesti keeles õigesti kirjutada.
Epp-Kusinäpp10. veebruar 2017, 22:07
Usu mind, nendel K A L K A R I T E L on sellest poe viinast ja suitsudest täitsa kama kaks.