D-vitamiin aitab tervist tugevdada, kui seda tarbida regulaarselt.Foto: PantherMedia / Scanpix
17. veebruar 2017, 16:10
Kas D-vitamiini lisamisest toiduainetesse on tolku?
Erinevate toiduainete rikastamine D-vitamiiniga aitab vähendada ülemiste hingamisteede nakkustesse haigestumist ning vähendada ka suremust, kinnitavad teadlased.
Inglismaal on eksperdid mures elanike madala D-vitamiini taseme tõttu ning soovitanud toiduaineid hakata D-vitamiiniga rikastama, kirjutab The Guardian.
Seda soovitavad ka Londoni kuninganna Mary nimelise ülikooli teadlased, kes ajakirjas BMJ avaldatud uuringus kinnitavad, et haigestumine ülemiste hingamisteede nakkustesse vähenes, kui inimesed tarbisid D-vitamiini igapäevaselt või vähemalt iganädalaselt. Enim mõjutas D-vitamiini tarbimine neid inimesi, kelle D-vitamiini tase kehas oli madal. D-vitamiini tarbimisest ei olnud kasu, kui inimestele anti ühekordselt suur kogus D-vitamiini.
Sellisele tulemusele jõuti 25 varasema uuringu aruandeid analüüsides, milledes kokku osales 11 000 inimest 14 riigist.
Kommentaarid (0)