Hea nõu

Tervistava karulaugu aeg on käes! Kas tead, miks see taim nii popp on? 

Toimetanud Epp Reinmets, Tuuli Mäemat, 23. märts 2020 10:07
Karulauk on kevadekuulutaja. Foto: Matton Estonia
Karulaugust on saanud viimaste kevadete trenditaim number üks. Vaata, miks!

Tervistavast karulaugust saab ülihead pestot, mis mekib hästi nii leival kui ka salatites ja pirukates. Samuti saab taime kasutada suppides, salatites ja isegi hommikuomletis. 

  • Kuid kas tead, et karulauk on ka tõeline C-vitamiini pomm, mis aitab vältida viirushaigusi? Lisaks on sel organismi puhastav toime: see aitab parandada seedimist ning leevendab südame-veresoonkonnaprobleeme.
  • Arvatakse, et karulauk aitab ennetada ka Alzheimeri tõbe.
  • Karulauku tuleks tarvitada toiduks värskelt, sest kuumutamisel kaob suur hulk kasulikke omadusi. 
  • Lisaks sellele aitab see tõsta toonust, puhastada verd, soodustada vedelikueritust.
  • See ravib mitmeid tervisemuresid, näiteks palavikku, köha, ainevahetushäireid, kilpnäärmehaigusi jpm. 

Samal teemal

12.05.2019
TERVIS | Õrn nurmenukk teeb nahaga imet
09.04.2019
RETSEPT | Patuselt maitsev granadilli-kookosebrüleekreem
07.04.2019
RETSEPT | Kana oma aia umbrohuga
06.04.2019
RETSEPT | Tõeline vitamiinipomm: karulaugu-porgandi quiche