Kui tunned, et nohu hakkab tulema, lõika leivale küüslauguviile ja söö see ära.Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
16. aprill 2017, 13:23

Kuus ravimit köögikapist ootamatult saabunud külmetuse vastu (9)

Kui ootamatult jahedaks läinud ilmade tõttu oled külmetunud, katseta esmalt sümptomeid leevendada vahenditega, mis on sul köögikapis tõenäoliselt olemas.

Kurista kurku soolveega. Pane klaasi sooja vette pool teelusikatäit soola ning kurista selle veega kurku niikaua, kuni klaas tühi, soovitab Yahoo Shine. Sool tapab bakterid, lahustab röga ning alandab valu tekitavat põletikku.

Hinga auru. Aja vesi keema ning puista sinna piparmünti või rosmariini. Hinga auru sügavalt sisse, see aitab hingamisteid vabastada.

Joo Cayenne'i jooki. Sega klaasi sooja vette veerand teelusikatäit ayenne'i pipart. See rahustab ärritunud kurku ning tugevdab immuunsüsteemi.

Söö küüslauku. Külmetusega võitlemisel on see kõige parem viis. Kui tunned, et nohu hakkab tulema, lõika leivale küüslauguviile ja söö see ära.

Söö külmetussiirupit. Veerand tassi sooja vee hulka lisa kolm supilusikat sidrunimahla ja üks tassitäis mett. Võta siirupit teelusikatäis korraga vastavalt vajadusele. See leevendab köha ja kurguvalu.

Keeda kanasuppi. Keeda kanaliha koos köögiviljadega tasasel tulel vähemalt 12 tundi, nii jõuavad kasulikud ained kanaluudest suppi. See supp aitab hingamisteede ummistusi vähendada ja põletikke leevendada.