Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
23. juuni 2017, 10:20

Kuidas jaanipäevamöllus pohmelli vältida? (4)

Aasta lühim öö meelitab kaua pidutsema ning sestap pole ime, kui homme hommikul tabab sind pohmell. Kuidas seda vältida?

Jutte, kuidas alkoholi kiiremini põletada või pohmelli vältida levib aegajalt ikka. Time toob välja arstide arvamuse selle nähtuse kohta.

Esiteks on nende hinnangul oluline mõista, mis pohmellis kehaga toimub.

Tarbitud alkohol paneb rohkem kempsus käima, kahandades nii keha hädavajalikku vedelikutaset, samal ajal mürgitavad alkoholis leidunud toksiinid organismi.

Sestap on arstide sõnul parim viis pohmelli ennetamiseks lihtne: alkoholi tuleb juua vaheldumisi veega. Ning kui see väike tarkusetera peaks meenuma alles homme hommikul, tänab su magu sind ka siis veejoomise eest.

Vesi nimelt kaitseb keha dehüdratsiooni eest ning aitab ka lahjendada ning väljutada erinevaid organismi jõudnud toksiine.

Lisaks veejoomisele aitab pohmelli ära hoida korralik söömine enne joomist. Eriti raskemate ja rasvasemate roogade vitsutamine aitab alkoholi imendumist aeglustada. Ka söömine pärast peoööd, isegi kui see on viimane asi, mida sa mäletad, täiendab keha toitainetevaru nii, et sel on jaksu paremini toimida.