Foto: PantherMedia / Scanpix
Meeled
27. juuni 2017, 15:50

Vedelikupuudus ja Facebook: üheksa üllatavat halva tuju põhjustajat

Vahel võivad ei-tea-kust tulnud halva tuju põhjuseks olla pisikesed asjad, mille peale kohe ei tulegi. Igatahes - loe see läbi ja mõtle, kuidas saad oma tuju kiirelt parandada.

1. Sa ei söö piisavalt puu- ja juurvilju. Värsked puu- ja juurviljad on inimese tervisele, nii füüsilisele kui ka vaimsele igati head, tuletab meelde Huffington Post. Ka teadlased on mitmetes uuringutes leidnud, et tervislikult toituvad inimesed õnnelikumad võrreldes nendega, kes pidevalt rämpstoitu söövad.

2. Sa veedad päevi toas. Kui oled terve päeva toas olnud, pole mingi ime, et oled tujukas ja ärrituv. Päevavalgus tagab sulle vajaliku D-vitamiiniannuse, see kooskõlas värske õhuga peletab depressioonisümptomid.

3. Sul on vedelikupuudus. Ka klaas joomata vett võib olla uimasuse ja halva tuju taga. Kui vett juua ei viitsi, söö veerohkeid puuvilju.

4. Sa töötad liiga palju. Kansase ülikooli teadlased leidsid, et inimesed, kes töötavad rohkem kui 50 tundi nädalas, on kurnatud ja õnnetud võrreldes nendega, kes töötavad vähem. 

5. Sa istud liiga palju Facebookis. Austria teadlased leidsid, et mida rohkem sa sotsiaalmeedias aega veedad, seda halvem tuju sul on.

6. Sa istud vales asendis. Kui sa istud sirge seljaga, on sul parem tuju ja rohkem energiat, kössitamine teeb su aga halvatujuliseks.

7. Sa pole tükk aega naernud. Teadlased on leidnud, et naermine parandab mälu, vähendab stessi ja parandab tuju. Isegi siis, kui naer on võlts.

8. Sa oled väsinud. Magamatus muudab kõik inimesed pahuraks, nad on kergemini ärrituvad ja halvatujulised.

9. Sa pole ammu looduses käinud. Linnaelu mõjub inimesele kurnavalt, ka üks jalutuskäik looduses värskendab vaimu ja parandab tuju.