Foto: VIDA PRESS
Keha
3. august 2017, 14:50

9 nippi, et kiiresti vabaneda kangekaelsest kõhupekist (4)

FHM soovitab lihtsaid ja efektiivseid meetodeid, mis aitavad vabaneda liiga ümarast ja voltis kõhust.

Vea end varem voodist välja

Kui teed enne hommikusööki trenni, kiire jooksu pargis või sõidad rattaga tööle, siis on su keha sunnitud energia saamiseks kasutama endasse kogutud rasva. Kui aga oled voodis koos teise inimesega, siis võid sinna jääda ja kaloreid teisel viisil põletada.

Kuula muusikat

Ühe uuringu kohaselt paneb muusika kuulamine sind 15% pikemalt treenima. Ja mida kauem treenid, seda enam kõhurasva põleb.

Topi kott täis

Kuhu iganes sa lähed, lisa oma kotti ekstra kraami. Raske seljakoti kandmine võib tõsta igapäevast keharasva põletamist pea kolmandiku võrra.

Loobu lihtsatest süsivesikutest

Sai, riis, makaronid ja kartulid. Asenda need maguskartuli, kinoa ja pruuni riisiga ja kontrolli ka portsude suurusi.

Peida paha kraam ära

Teadusuuringu tulemused: kui šokolaadikommid olid töölaual läbipaistvas karbis, siis sõid katsealused neid päevas keskmiselt 7,7. Kui need olid laual läbipaistmatus karbis, siis söödi neid 4,6. Kui kahe meetri kaugusel läbipaistmatus karbis, siis piirduti 3,1 kommiga.

Joo end saledamaks

Rohke veejoomine kiirendab ainevahetust ja rasva põletamist kuni kolmandiku võrra. Kui poksija Amir Khan peab kiiresti rasvast vabanema, siis joob ka tema nagu kala.

Lisa kõigele kaneeli

Toidule kaneeli lisamine vähendab insuliini eritumist, see hormoon aga julgustab su keha rasva ladestama. Ainevahetus kiireneb.

Kuivad snäkid

Kuivatatud puuviljad sisaldavad vähe rasva, aga palju kiudaineid. Ideaalne vahepala, mis tekitab täiskõhutunnet, aga mitte pekki.

Ära joo kaloreid sisse

Üks mocha-kohv sisaldab 350 kalorit ja nii on lihtne end pimesi paksuks juua. Joo parem rohelist teed või kasvõi espressot.