BELLEVUE LOSS: Selles Berliini lossis asub Saksamaa liidupresidendi ametlik residents. Türgi ajalehe Yeni Sözi arvates suudavad türklased selle lossi kiiresti oma valdusesse võtta. Foto: AFP/Scanpix
Maailm
8. august 2017, 00:33

Ajaleht: "Türgi võib Euroopa vallutada kolme päevaga!" (45)

Euroopa Liidu ja Türgi suhted on juba niigi pingelised. Nüüd valas uut õli tulle Türgi valitsusele lähedane ajaleht Yeni Söz, mis kirjutas, et hommikul vara alustades suudab Türgi Euroopa vallutada kolme päevaga, vahendab Kronen Zeitung. 

Ähvardusega esinenud ajaleht Yeni Söz toetab avalikult Türgi presidenti Recep Tayyip Erdogani ja valitsevat Õigluse ja Arengu Parteid (AKP). Sama ajaleht rõhutas ka, et sõjaliselt on Türgi Euroopas kõige tugevam tegija. 

Kuna viimase paari nädala jooksul on halvenenud just Saksamaa ja Türgi suhted, siis õrritas Yeni Söz eriliselt just Saksamaad. Toetudes ühe juba aastaid tagasi korraldatud Gallupi instituudi küsitluse tulemustele, mille järgi vaid 18% sakslastest avaldas valmisolekut kodumaa eest võidelda, toonitas Yeni Söz, et Saksamaa kodanikud jätavad kodumaa hätta. 

  “Kui me ühel hommikul alustame, siis võime õhtupalvuse pidada juba Bellevue lossis,“ tegi Türgi valitsustruu ajaleht selle küsitluse tulemuste põhjal järelduse. Bellevue lossis asuvad teatavasti Saksamaa liidupresidendi Frank-Walter Steinmeieri tööruumid.

Esialgu tegeleb Yeni Söz küll vaid sisutühja praalimisega, kuid unustada ei maksa Viini peapiiskopi  Christoph Schönbrunni mullu sügisel tehtud hoiatust, et Euroopa on oma kristlikku pärandit maha mängimas ning järjest enam moslemeid soovib Euroopa vallutamist ning leiab, et Euroopa on juba praegu otsa saamas. 

Kronen Zeitung viitab ka Alžeeria kirjaniku Boualem Sansali raamatule „2084. Maailma lõpp“, mis tuli müügile 2015. aastal. Sansal maaib selles hoiatava tulevikuprognoosi, kuidas islam Euroopa senise ühiskonnamudeli hävitab. Kirjanik annab hävitava hinnangu Türgi presidendile Recep Tayyip Erdoganile, kes käitub kaliifina ning unistab Osmani impeeriumi taassünnist. 

Arvestades praegu Türgis levivaid meeleolusid, ei tasu imestada, et Austria juhtpoliitikute arvates peab Euroopa Liit lõpetama Türgiga flirtimise ning katkestama läbirääkimised Türgi astumiseks Euroopa Liitu.