Tervisepäeval mõõdetakse ka vererõhku.Foto: PantherMedia / Scanpix
Uudised
25. september 2017, 10:30

Arstitudengid korraldavad kolmes linnas tervisepäeva

Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts korraldab eeloleval pühapäeval, 1. oktoobril Tallinna Ülemiste keskuses, Tartu Lõunakeskuses ja Narva Astri keskuses tervisepäeva.

Tervisepäeva raames on kõigil huvilistel võimalik minna ajavahemikus 12 -16 mõõtma oma tervisenäitajaid kaubanduskeskustes üles seatud tervisepunktis. Mõõta saab veresuhkrut, kolesterooli taset, vererõhku ja keha rasvaprotsenti. Korraldajad panevad südame, et veresuhkru ja kolesterooli mõõtmisel usaldusväärsema tulemuse saavutamiseks on soovitav mitte süüa vähemalt 4 tundi enne mõõtmist. Esimesed tunnid peale sööki ja jooki võivad veresuhkru ja kolesterooli tasemed keskmisest kõrgemad olla.

Kohapeal annavad tervisenäitajatest lähtudes nõuandeid ka medõed ja MyFitnessi treenerid.

Pidev tervisenäitajate jälgimine aitab varakult diagnoosida viimasel ajal aina sagedamini esinevaid haigusi nagu: diabeet, kõrgvererõhktõbi ja rasvumine. Varakult avastatud haigus võimaldab alustada adekvaatse raviga juba haiguse algstaadiumis ja seeläbi vähendada haiguse progresseerumisest tingitud tüsistuste tekke riski.

Tervisepäeva eesmärk on julgustada inimesi oma tervisenäitajaid perioodiliselt jälgima. Tervisepäevale on oodatud inimesed igast vanusest, kuna oma tervise eest hoolitsemine on oluline igas vanuses.

Korraldajate sõnul ei ole tervisepäeval läbiviidavavate uuringute näol tegemist tervishoiuteenusega, samuti ei tegeleta antud sündmuse käigus haiguste diagnoosimisega. Terviseprobleemi kahtlusel tuleks alati pöörduda arsti poole.