Pärast sööki ühe sigaret suitsetamine võrdub sellega, nagu sa teeksid kümme suitsu korraga.Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
28. september 2017, 16:40

Viis asja, mida sa oma tervise huvides kunagi pärast sööki teha ei tohi

Pärast õhtusööki on paljudel kalduvus tõmmata üks lõõgastav sigaret või visata diivanile külili teadmata, et need harjumused võivad tervisele paraja põntsu panna.

Happy Life Report toob välja viis asja, mida sa oma tervise huvides kunagi pärast sööki teha ei tohiks.

Suitsetamine. Paljud teavad, et suitsetamine on tervisele kahjulik. Pärast söömist tuleks aga suitsetamisega paar tundi oodata, sest sigarettides sisalduv nikotiin võimaldab organismi imendudes kehal imada rohkem kantserogeene kui tavaliselt. Mõned uuringud väidavad lausa, et pärast sööki ühe sigareti suitsetamine võrdub sellega, nagu sa teeksid kümme suitsu korraga. Lisaks suurendad sa sedaviisi riski haigestuda kopsu- ja soolevähki.

Puuviljade söömine. Parim aeg puuviljade söömiseks on enne söögikorda. Puuviljades sisalduvad suhkrud vajavad nimelt imendumiseks rohkem aega ning kui sööd neid tühja kõhuga, saad rohkem toitaineid, kiudaineid ja suhkruid.  Kui sööd puuvilju pärast sööki, riskid kõrvetiste ja seedehäiretega.

Magamine. Kui viskad kohe pärast sööki külili, tekivad sul suurema tõenäosusega puhitused ja unehäired. Ka on insuldi tekke oht väiksem, kui pärast söömist magamaminekuga veidi ootad.

Duši all käimine. Pärast sööki võetud dušš võib suurendada jalgades ja kätes verevoolu, vähendades seeläbi verevoolu maos. See aeglustab aga seedetrakti tööd ning võib põhjustada kõhuvalu.

Tee joomine. Sa ei tohiks kunagi pärast õhtusööki teed juua, kuna see võib häirida raua imendumist. See aga põhjustab aneemiat.