Keha

Kuus toitu, millest peaksid kurguvalu korral hoiduma 

Õhtuleht.ee, 3. oktoober 2017, 13:25
Foto: PantherMedia / Scanpix
Valutav kurk muudab söömise vaevaliseks. Ning et kurguvalu ei süveneks, võiks selle häda korral hoiduda päris mitmetest toitudest.

Medical News Today toob välja kuus toitu-jooki, mida valutava kurguga süüa ei maksaks.

Kõvad ja krõmpsuvad toidud. Teravate servadega toidud, mis võivad kurku kriipida, muudavad neelamise veelgi ebamugavamaks. Sellised on näiteks röstsai või toored köögiviljad.

Tsitruselised. Kuigi külmetushaiguste puhul tundub näiteks vitamiinirohke apelsinimahl hea valik, võib see kurku oma happelisuse tõttu hoopis ärritada.

Hapud, marineeritud või soolatud toidud muudavad kurguvalu hoopis hullemaks.

Tomatimahl ja -kastmed on samuti happelised ning ei passi kurguvaluga süüa nagu tsitruselisedki.

Mõned vürtsid. Vürtse üldiselt külmetushaigustega soovitatakse süüa, kuid näiteks tšilli ja muskaatpähkel võivad kurguvalu hoopis süvendada.

Alkohol ja ka alkoholisisaldusega suuvesi võib valutavas kurgus tekitada valulikke aistinguid. Ka kipub alkohol kehast vett välja viima ning see ei ole külmetushaiguste korral sugugi hea.

Samal teemal

22. oktoober 2018, 15:45
Sügis hiilib ligi ja kurk kipitab? 4 kodust nippi, mis kiirendavad tervenemist
12. jaanuar 2018, 13:35
Kas sa tead, milliseid tervisehädasid aitab leevendada tomatimahla joomine?
4. oktoober 2017, 10:25
Viis viisi, kuidas saun nii su keha kui meeli tervistab
3. oktoober 2017, 09:21
Viis külmetushaigustega seotud müüti, mida uskuda ei maksa