Puder röstitud rukkihelvestest, porgandikrõpsude ja kuivatatud jõhvikatega.Foto: Erakogu
Toiduuudised
14. oktoober 2017, 11:50

KEEDA ISE: Parim pudrumeister õpetab tuttavast kraamist keelt allaviivat putru keetma (3)

Puder on läbi aegade olnud maitsev ja tervislik toiduvalik eestlaste toidulaual. Et see võib olla ka põnev ja keelt allaviiv maitseelamus, tõestab hobikokk Triin Võsu loodud retsept Parima Pudrumeistri konkursi tarvis.

Röstitud rukkihelvestest, porgandikrõpsude ja kuivatatud jõhvikatega pudru saamislugu kirjeldab Triin Võsu nii: "Kasutan pudru valmistamiseks tuttavaid koostisosi: rukist, porgandit ja jõhvikaid. Porgandid on krõpsude kujul ja jõhvikad kuivatatud. Et anda pudrule kergelt mõnusat pähkli maitset, röstin eelnevalt rukkihelbeid kuival pannil mõne minuti. Serveerida võib putru soolavõi või koduse keedetud maasikamoosiga. Kõik see kokku annab mõnusa ja väärt toidu, millega on tore oma päeva alustada." 

Aga katsetage ise! Kolmele inimesele pudru valmistamiseks vajad: 600 ml piima, 250 ml rröstitud ukkihelbeid, soola, suhkrut, 0,75 dl 1x1 cm suuruseid porgandi krõpse, 0,75 dl kuivatatud jõhvikaid.

Lase piim keema, lisa maitseained ja porgandid, helbed ja jõhvikad. Keeda 3 minutit ja lase kaane veel kolm minutit haududa.

Head isu!