Targalt tegutsedes on võimalik ka dieeti pidamata kaalust alla võtta.Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
8. november 2017, 16:21

Kuus imelihtsat nõksu, kuidas ilma dieedita kaalust alla võtta (1)

Kui oled üks neist, kes tahab hästi süües ka kaalust alla võtta, on see artikkel just sulle - need kuus nõksu aitavad sul ilma dieedita kaalust alla võtta.

* Arenda lihaseid. Ainevahetus aeglustub aastate lisandudes, kuid korralikud lihased hoiavad selle vaatamata kõigele töös, kirjutab Women´s Health. Ehk teisisõnu: mida rohkem on töökorras lihaseid, seda parem on ainevahetus.

* Utsita lähedasi kaaluga tegelema. Teadlased on päris mitmete uuringutega leidnud, et ülekaaluliste inimeste seas aega veetes on sul päris suur risk ka ise kaalu koguda.

* Ära unusta hommikusööke. Teadlased on leidnud, et need, kes hommikul ei söö, on 4,5 korda suurema ülekaalulisusriskiga võrreldes nendega, kes hommikuti midagi põske pistavad. Et hommikusöök ergutab ainevahetuse päevaks tööle, on sel salenemisel oluline koht.

* Joo vett. Unusta suhkrujoogid, mis teevad kehale halba. Kanna puhta vee pudelit endaga kaass ning joo päeva jooksul korralikult.

* Ära usu reklaame. Inimesed kipuvad langema reklaami ohvriks. Kuid püüa poes unustada nähtud reklaamid ja teha otsus oma mõistusega.

* Kokka väiksema potiga. Nii, nagu on räägitud, et väiksemalt taldrikult sööb inimene vähem, sööb ta vähem ka siis, kui valmistab korraga väiksema portsjoni.