Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
15. november 2017, 16:17

Viis tõhusat nippi, kuidas end külmetusest võimalikult kiirelt terveks ravida (3)

Külmetushaiguste hooaeg kogub vaikselt hoogu. Kui tunned, et hakkad haigeks jääma, võta kasutusse need viis lihtsat ja tõhusat nippi - nii saad enesetunnet kiirelt parandada.

1. Joo palju sooja. See aitab leevendada tilkuvat nina, aidates väljutada ninast ja kurgust lima, soovitab veebikülg Health That. Kõige parem külmetuse peletaja on jook, mille valmistamiseks pane klaasi sooja vette kaks teelusikatäit mett ja üks teelusikatäis sidrunimahla. Joo seda kaks korda päevas.

2. Tee kuuma jalavanni. Eriti tõhus on, kui lisad sellesse ka sinepipulbrit. Veerand tunni pikkune jalavann on piisav, pärast seda pane soojad sokid jalga ja poe teki alla.

3. Tee auru. Umbe kiskuvaid hingamisteid aitab vabastada kuum aur. Sobib näiteks, kui kartuleid keetes hingad seda auru sisse. Kuid võid kuuma vett valada ka kaussi, lisada sellesse üks-kaks tilka näiteks eukalüptiõli, panna pea kohale suur rätik ja hoida pead selle kausi kohal.

4. Söö ingverit. Kui külmetus hakkab kallale kippuma, lõika ingverijuurest viil, puista sellele soola ja söö see ära. Tee seda mitu päeva järjest, kuniks tunned end tervena.

5. Katseta kodust külmetusravimit. Võta suurem supilusikas, sega sellesse võrdsete osadena sinep, sidrunimahl ja sool. Hoia lusikat kuuma pliidi kohal, kuniks lusikas läheb kuumaks. Söö see ära. See aitab kiirelt külmetusest lahti saada.