Vabal õhtul ära mine kinno popkorni krõbistama, vaid tantsi - see teeb tuju heaks ja viib hulga kaloreid.Foto: PantherMedia/Scanpix
Treenimine
17. jaanuar 2018, 13:30

Seitse nõksu, kuidas end spordiklubiga liitumata vormi ajada

Salenemine ja saledaks jäämine ei pruugi nõuda palju raha ega isegi mitte aega - peamine, kes saab sind oma vormi nimel tegudele utsitada, oled sina ise.

All Wellness Guide toob välja seitse nõksu, kuidas saad end spordiklubiga liitumata vormi ajada.

Uuri oma kodukanti. On suur tõenäosus, et su kodukandis on jalgrattateid, matkaradu või vaikseid murulappe, millest sul aimugi polnud. Uuri välja kõik sportlikud paigad ning katseta iga nädal midagi uut. Võimalusi jagub – sa võid jalutada, joosta, sörkida, sõita ratta või rulluiskudega.

Investeeri paari trenni-DVDsse. Nende päevade jaoks, mil ilm on vihmane või külm, varu trenni-DVDsid. Liiga sagedasel kasutamisel võivad need tüütuks muutuda, kuid korra-kaks nädalas oleks hea treeningrežiimile nendega vürtsi lisada. Plaate on igale maitsele – joogast ja Pilatesest poksi ja isegi striptiisitantsuni.

Mine tantsima. Vabal õhtul ära mine kinno popkorni ragistama, vaid põruta klubisse. Igasugune tants, olgu see salsa, hiphop või valss, annab kehale suurepärase koormuse ja ergutab südame tööd. Pealegi on see mõnus ja seltskondlik ajaviitemoodus.

Karga sadulasse. Kui sul veel head jalgratast pole, kaalu selle ostmist. Võid paaril päeval nädalas tööle sõita ning poeskäigud auto asemel rattaga korda ajada. Nii püsid aktiivne ka siis, kui sa teadlikult trenni ei tee.

Jaluta (või jookse) koeraga. Koer annab põhjust õue minna ja end liigutada isegi siis, kui sul selleks vähimatki isu pole. Su koeral on ükskõik, kas ilm on ilus või sant – ta ei taha muud kui joosta. Kui sul koera pole, paku end korra-kaks nädalas jalutama sõbra koeraga (või varjupaigakoeraga!).

Proovi kiirtrenni. Kui kiirtrenni õigesti teha, võib see olla vähemalt sama tõhus kui 1–2tunnine treening. Enne tööle minekut või koju naastes tee 15–20 minutit tublit trenni, mis kiirendab pulssi. Sobivad näiteks kiire sprint või harki-kokku hüpped.

Harrasta mõnd uut spordiala. Kogu sõbrad kokku ja mängige näiteks võrk-, korv- või jalgpalli. Saad suhelda ja samal ajal oma sportliku vormi eest hoolt kanda. Sõprade surve aitab sind õigel kursil püsida.