Kui ühe uurimistöö käigus küsiti osalejatelt, milliseid putukaid nad oleksid enim nõus sööma (üldiselt oli vastajate meelsus muidugi see, et pigem üldse mitte ühtegi), siis vastati kõige rohkem, et söögiks kõlbaks ritsikas. Ning sedagi jahustatud kujul.
Ritsikajahust valmistatud makaronid ei ole maitseomadustelt tavalisest jahust kuigivõrd erinevad. Konsistents on pisut tihkem, kuid seda on näiteks ka tavaline täisterapasta.
Ritsikajahu - täpsemalt öeldes ritsikapulber - on äärmiselt proteiinirikas. Jõusaalifännile oleks ritsikast valmistatud jõubatoon või proteiinipulber väga kasulik toidulisand. (Allolevalt videolt on näha, et sellised batoonikesed on juba olemaski.) Samuti on selles hulgaliselt vitamiine ja mineraale. Sajas grammis ritsikajahus on umbes kümme korda rohkem B12-vitamiini kui sama kaaluga lõhefileetükis.
Ritsikajahul on pisut pähklit meenutav maitse ning tegelikult varjavad igasugu soustid, kastmed ja maitseained sellegi õrna maitse. Ritsikajahust saab valmistada pannkooke, makarone, keeksi ning seda saab segada hommikuse smuuti sisse. Isutab või siiski mitte?
Kommentaarid