TARTU KOHTUMAJA Foto: ALDO LUUD
Krimi
23. jaanuar 2018, 11:51

Kohus mõistis töömehe surmaga lõppenud õnnetuses firmajuhi õigeks (7)

Tartu maakohus mõistis ehitusettevõtja õigeks töömehe surmaga lõppenud tööõnnetuses.

Kohus mõistis Olavi Roosi (36) õigeks talle esitatud süüdistuses töötervishoiu- ja tööohutusnõuete eiramises tegevusetusega, millega on ettevaatamatusest põhjustatud inimese surm, ütles kohtu pressiesindaja Krista Tamm ERR-ile.

2012. aasta 22. oktoobril tegi kaevetöid ettevõte, mille juhatuse liikmeks ja osanikuks oli Roos. Roosi ettevõte tegi töid alltöövõtuna kokkuleppe alusel teise ettevõttega, samas tellis Roosi firma omakorda alltöövõtu korras töid kolmandalt ettevõttelt. Kriminaalasi oli maakohtus uuel ringil, kuna riigikohus tühistas varasemad kohtuotsused ja saatis selle maakohtule tagasi uueks arutamiseks.

Õhtuleht kirjutas möödunud aastal, et traagiline õnnetus juhtus Tartus Tehnika tänaval 2012. aasta sügisel, kui töötervishoiu- ja tööohutusnõuete eiramise tõttu hukkus rajatava laohoone kanalisatsioonitrassi kraavis töötanud noor mees. Eri alltöövõtjate ja tööde teostajate sasipuntra tõttu venis uurimine nõnda kaua, et veel kaks nädalat hiljem polnud selge isegi see, kes surmavalt vigastada saanud 22aastase Mihkli üldse kraavi saatis.