Hea nõu

ABI KÖÖGIKAPIST: neli toitu, mis peletavad valu kiirelt 

Ohtuleht.ee, 26. veebruar 2018 14:09
Foto: PantherMedia/Scanpix
Kui valu kimbutab, söö kapsaitsiini sisaldavaid toiduaineid - need mõjuvad looduslike valuvaigistitena. Siin väljatoodud neli toiduainet on enamasti olemas igas köögikapis.

Tšillipipar ja cayenne’i pipar. Ega neist asjata ei valmistata ka pipraplaastrit ja -palsamit, mis on efektiivsed lihasvalude puhul, kirjutab Komsomolskaja Pravda.

Teravamaitseline sinep on võimeline kaotama peavalu, mis on põhjustatud ületöötamisest.

Ingver on idamaade meditsiinis tuntud juba sajandeid kui hamba-, menstruatsiooni- ja lihasvalu vaigistaja. 

Küüslauk aitab oma mikroobidevastase toimega parandada kogu organismi seisundit ja vähendab valu põletike puhul. 

Samal teemal

24.08.2021
Lihasvalu pärast treeningut – hea või halb?
02.03.2018
HALB LÕHN JA ILM: kas sina tead, mis kõik võib peavalu põhjustada?
28.02.2018
Kas tšilli söömine võib tervist kahjustada?
07.02.2018
Arst: traumad on talispordi lahutamatu osa