Foto: PantherMedia/Scanpix
Mitmesugust
27. veebruar 2018, 20:00

JÄÄDES SALEDAKS: 10 saladust naistelt, kes kunagi dieeti ei pea (1)

Meist igaüks teab seda naist, kes võib süüa kõike, kuid tema figuur püsib endiselt sale. Ta ei ole sugugi see, kes restoranis ainult salatit sööks, vaid tellib omale korraliku prae. Arvad, et asi on ainult tema heades geenides? Miks tema võib süüa  justkui kõike, kuid suudab jääda saledaks?

Tegelik reegel on see, et ükski dieet ei toimi igavesti, sest inimene ei suuda end lõputult piirata, kirjutab portaal Womans Day.

On aga olemas kümme reeglit, mida saledad inimesed järgivad. See on pigem nagu nende elustiil, sest nad pühenda oma väärtuslikku aega pidevalt toidule mõtlemise peale.

Võta üle nende hoiak ja käitumisviis, et samuti saledaks saada!

10 reeglit, mida peaksid teadma:

1. Iga päev ei ole eriline, et võiksid enesele kõike lubada

Ehk siis põhjendusi ja vabandusi võid leida, miks peaksid täna jälle torti sööma, kuid nii võid salenemise ära unustada.

2. Rääkige palju - eriti süües

3. Ära raiska aega dieetoitudele

Keha vajab tervislikke rasvu, mitte madala kalorsusega toitu. Neid tarbides võivad kilod sulle pigem just lisanduda, sest kõht ei saa täis. Tekivad isud ja sööd ikkagi end üle.

4. Ükski toit pole sulle halb

Kui mingi toidu või maiuse oma menüüst totaalselt välja viskad, siis tekviad just isud, mistõttu pugid end mingi hetk sellest ikkagi oimetuks. Sööma peaks mõistusega. Kõike võib lubada, aga kogustel tuleb silma peal hoida.

5. Puhka end välja

Hea uni aitab sul teha õigeid valikuid ja toiduvalikul.

6. Ära süüdista end

Sõid hamburgeri ja hunniku friikartuleid - ja siis?! Las olla, las jääda! Järgmine kord teed parema valiku!

7. Loobu dieetjookidest

8. Hakka köögis toiduga katsetama ja eksperimenteerima

9. Ära loe pidevalt kaloreid

SInu keha jaoks on väga erinev see, et kuidas ta tarbib 1000 kilokalorit rämpstoitu, kuidas 1000 kilokalorit täisväärtuslikke toiduaineid.

10. Suhkrut tarbi targalt

Kõik magus, mida saab liigselt - see ladestub ihus rasvana.