Kallimaga kokku kolides võid järsku avastada, et näksite õhtuti koos teleka ees. Või et igale õhtusöögile järgneb magustoit.Foto: PantherMedia/Scanpix
Keha
4. aprill 2018, 13:18

Kuus verstaposti su elus, milleni jõudes kaal kerkima kipub

Jama lugu, aga elu suisa seab meile lõksud, mis panevad meid kilosid koguma - on paratamatuid sündmusi, mis mõjutavad meie päevaplaani ja toitumist. Kuid: ettenägelik tegutsemine aitab kõigiks neiks valmistuda ja lisakilodest hoiduda.

Women's Health toob välja kuus verstaposti su elus, milleni jõudes kaal kerkima kipub. Ja annab ka soovitusi, kuidas need verstapostid muretumalt ületuda.

1. Edutamine. Kui töötad üle 40 tunni nädalas, siis on sul 8 protsenti suurem võimalus, et sa rasvud. Kui su töö eeldab reisimist, siis veetes kodust üle 20 päeva kuus eemal - su rasvumise võimalus on 92 protsenti suurem.

Proovi rohkem liikuda ja trenni teha. Seisa, jaluta, võimle.

2. Vallandamine. Su sissetulek on haihtunud, mistõttu oled tõenäoliselt stressis. Stress võib vähendada ööund ja hakkad rohkem sööma.

Kui panustad liikumisse, aitab see sul mõtteid koondada ja tagab parema une. Seega on sul vähem aega muretseda ja süüa.

3. Kallimaga kokku kolimine. Kellegagi kokku kolides võtate üle ka teise inimese harjumused. Nii võib juhtuda, et avastad järsku, et näksite õhtuti koos teleka ees. Või et igale õhtusöögile järgneb magustoit.

Selle vastu aitab aeglane söömine ja nautimine. Ärge sööge kiirustades, sest siis vohmite rohkem toitu sisse.

4. Lapse saamine. Vanemad kipuvad lohutuseks õgima. Ja ka lapse ülejääke ära sööma.

Ära lase enda valikuid stressil mõjutada. Tee tervislikud valikud oma toidulaual, sest nii õpetad ka oma last.

5. Puhkus. Inimesed kipuvad puhkusel ligi 3 kilo juurde võtma. Sa võtad vabalt ja sööd kõike. Proovid uusi toite ja sööd rohkem. Ja ka jood ka rohkem.

Õige oleks vähendada tarbitavat alkoholi kogust. Või panustada sellele, et puhkuselt koju jõudes tuleb rohkem trenni teha ja kaloreid kulutada.

6. 30. aastaseks saamine. Nüüd põletad palju vähem kaloreid, sest vanusega ainevahetus aeglustub. Ülekaalulistel muutub see eriti aeglaseks.

Trenn aitab! Eelistada tasuks jõutreeningut.