Video: Aldo Luud
ÕL TV | Õhtuleht
7. aprill 2018, 19:58

Väätsa huumoripäev ajas publikul kõhud kõveraks

HUMOORIKAS VIDEO | 86-aastase Tõrva Tilde luuleread: vanasti ei teinud keegi kanepist pläru – ju siis rahval oli aru! (43)

Täna Järvamaal Väätsas peetud huumoripäeval "Maames muigab" astus üles ka 86-aastane Tõrva Tilde, kes ei pidanud pärast võistlust paljuks ka Õhtulehele üks õige särtsakas eluline luuletus lugeda.

Esinejanime Tõrve Tilde kandev vanaproua on sündinud Tõrvas, kuid elab Tartus. Seal pidas ta enne pensionipõlve ka medõe ametit. Esimest korda esines Tilde suuremale publikule kuueaastaselt. "Ma olen 80 aastat laval olnud ja mulle nii meeldib," õhkab ta. 

Lehvitab fännidele! Foto: Aldo Luud

Tilde on muhe mulgi keelt kõnelev proua, kes paraja annuse irooniaga pikitud lugudes pajatab ilmast ja inimestest. Naerutab pensionäre nii, et aplaus ei taha lõppeda ning Tildet kutsutakse üha lavale tagasi. Tilde lood on võetud elust enesest. Ilmselt ka see luulelugu, mille ta Õhtulehe ette kandis: 

Eesti rahvas lihausku

muna, või ja piimausku.

Aasta sadu liha söödud 

liha söödud, piima joodud.

Ei see liha meid ei tapa,

ega vähitõppe nakka.

Hoidkem au sees Eesti piim 

ja arstirohuks Eesti viin!

Kanep, kanep – eestimaine,

kadunud on sinu maine.

Vanal ajal koduaias kasvas kanep – uhke, võimas.

Keegi ei teinud temast pläru – ju siis rahval oli aru!

Luuletuse täispikka versiooni vaata videost!

Publikult pälvis Tõrva Tilde igatahes suure aplausi ning žürii määras talle auhinnagi. Žüriisse kuulus teiste hulgas ka tuntud humorist Raimo Aas, kes sai Tildele auhinda üle andes proualt musugi!

Musi kah! Foto: Aldo Luud