Urmas Villbach Foto: Facebook
Uudised
18. mai 2018, 10:58

Perekond palub abi koomasse langenud isa Itaaliast koju toomisel (132)

Facebookis ringleb abipalve, kus üks perekond palub kõigi heade inimeste abi, et Itaaliast koju tuua pereisa, kes seal raskesse õnnetusse sattus. Mees läks kolleegidega jalutama, libastus jõekaldal, lõi kukkudes pea ära ning langes koomasse.

"Meie pere on tabanud raske õnnetus, pereisa Urmas Villbach sattus Itaalias õnnetusse. Isa on kaugsõiduautojuht ning oli veoautoga parasjagu jõudnud 1. mail Põhja-Itaalia linna Udinesse," kirjutab perekond.

"Pühade ajal ei saanud ta tööd teha ning nii otsustasid nad kolleegidega vabal päeval minna linna vaatama, kuhu olid peatuma jäänud. 
See oli alguses täiesti tavaline jalutuskäik, aga muutus suureks tragöödiaks. Jalutuskäigul mööda jõe kallast isa libastus ning kukkus 3 meetri kõrguselt jõesängi. Õnnetu kukkumise tagajärjel lõi ta pea nii tugevasti ära, et langes koomasse."

Perekond tänab mehe kolleege, kes kohe kiirabi kutsusid ning meest elustada aitasid. Urmas viidi haiglasse, kus tal tuvastati koljuluumurd, ajuverevalumid ja ajupõrutus ning ta pandi kliinilisse koomasse, kuna trauma oli väga suur. "Isale tehti operatsioon ning ta viibis paar nädalat hingamisaparaadi all. Nüüdseks on näha paranemismärke ja hingamisaparaat on eemaldatud."

Perekond elab praegu päev korraga, sest keegi ei oska prognoosida, kui kaua võtab paranemine aega. "Mai algusest oleme jõudnud nii kaugele, et isa on võimalik nüüd koju Tartu ülikooli kliinikumi tuua. Isal polnud aga lisaks Euroopa ravikindlustusele erakindlustust, mis kataks transpordikulu. Haigekassa tema Eesti haiglasse toomise kulu ei kata."

Nii tuleb perel leida 8500 eurot, et Urmas kiirabiautoga Tartusse tuua.