Pilt on illustratiivneFoto: Vida Press
Eesti uudised
30. juuli 2018, 14:20

Kabli rannas sattus laps kummimadratsiga uppumisohtu (7)

Pärnumaal Kabli rannas märgati tüdrukut täispuhutava madratsiga avamere poole triivimas. Pealtnägijad ujusid 9aastasele tüdrukule järele ning tõid ta kaldale.

Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Maris Moorits ütleb, et tegemist oli õnneliku õnnetusega, sest lapsega on kõik korras ja meditsiinilist abi ta ei vajanud. Küll aga tuletab päästeamet meelde, et mitte kunagi ei tohi jätta lapsi veekogu ääres järelevalveta, sest õnnetused juhtuvad ootamatult ja kiirelt.

"Kuigi täispuhutavad ujumise abivahendid võivad tunduda kasulikud ja toredad, siis tegelikult on kõikvõimalikud täispuhutavad veemänguasjad ja abivahendid ohtlikud. Need võivad lapse rannast eemale kanda või ootamatult õhust tühjaks minna. Samuti võivad lapsed sügavasse vette kandunud asju ära tooma minnes ohtu sattuda. Ujumisrõngas võib tegelikust ujumisoskusest ka vale arusaama tekitada või lapse tagurpidi keerata ja vee alla lõksu jätta," lisab Moorits. 

Nädalapäevad tagasi juhtus Pärnumaal analoogne õnnetus - 25. juuli pärastlõunal sai häirekeskus teate, et Pärnumaal Raeküla rannaniidul on laps triivinud madratsil kaldast liialt kaugele. Tol korral päästis hätta sattunud lapse tema vanaisa.

Päästeamet tuletab meelde, et mitte kunagi ei tohi jätta lapsi veekogu ääres järelevalveta. Õnnetused juhtuvad ootamatult ja kiirelt. Kuigi täispuhutavad ujumise abivahendid võivad tunduda kasulikud ja toredad, siis tegelikult on kõikvõimalikud täispuhutavad veemänguasjad ja abivahendid ohtlikud. Need võivad lapse rannast eemale kanda või ootamatult õhust tühjaks minna. Samuti võivad lapsed sügavasse vette kandunud asju ära tooma minnes ohtu sattuda. Ujumisrõngas võib tegelikust ujumisoskusest ka vale arusaama tekitada või lapse tagurpidi keerata ja vee alla lõksu jätta.