Kui planeerid aega, siis arvesta, et igale kirjale, küsimusele, sõnumile, säutsule ja kommentaarile ei pea vastama.Foto: Vida Press
Terviseuudised
31. juuli 2018, 11:02

AJUTEADLANE SOOVITAB: 3 trikki, kuidas paremini keskenduda

Kas sulle tundub vahel, et suurem osa ajast kulub tühiste asjade peale? Miks on nii raske keskenduda olulistele asjadele?

Neetult keeruline on keskenduda sellele, mis on töös tegelikult tähtis, räägib portaalis Terviseuudised.ee  ajuteadlane Jaan Aru. 

Ajuteadlane pakub trikke, kuidas vähendada pseudoeesmärke ja keskenduda olulisele.

Ignoreeri. Igale kirjale, küsimusele, sõnumile, säutsule ja Delfi kommentaarile ei pea vastama. Jah, ajus tekib kohe vahvaid mõtteid, mida vastata ja näiliselt need paar rida ju ei võta palju aega, aga kõik klikid ja tähemärgid röövivad päeva peale kokku olulise osa ajast, mida võiks kasutada millegi loomiseks. Veelgi enam, vastuste, postituste, kommentaaride ja muu peale mõtlemine kasutab otseselt seda ressurssi, mida on tarvis millegi uue loomiseks.

Planeeri. Aeg liigub armutult. Aega ei saa peatada, aga seda saab planeerida. Otsusta ette ära, mida ja millal teha. Kalendrid, kus iga päev on jaotatud tundideks, tulevad kasuks: jäta endale (eriti pärast lõunasööki) ka oma 15 minutit Facebooki-aega, aga ära unusta tippajale panna aega mõttetööks.

Pane kinni. Kui see kalendrisse kirjutatud mõttetöö aeg saabub, siis sulge uks, lülita välja telefon, klõpsa kinni kõik veebilehitseja aknad, saada tüütu kolleeg minema. Ja keskendu oma mõtetele - kuidas oma projektis edasi jõuda