Mehed, kes joovad end sageli purju, kannatavad 2,6 korda rohkem depressiooni käes kui mõõdukad joojad.Foto: Vida Press
Terviseuudised
2. august 2018, 18:00

UPUTAD MURED ALKOHOLI? See vaid süvendab depressiooni (11)

Depressiooni puhul võib alkohol anda hetkeks leevendust, kuid tegelikult teeb see haigust ja elus toimetulekut vaid hullemaks.

Tasub meeles pidada, et depressioon on raske haigus, kuid seda saab ravida. Kuid ravist on vähe kasu, kui samal ajal kulub ka kõvasti alkoholi, kirjutab Yle.fi.

Depressiooni puhul on ajus puudu teatud ainetest, mida korvatakse ravimitega. Kuid kui sama ajal ka juua kõvasti, siis alkohol justkui töötab ravimitele vastu ja depressiooninähud ainult süvenevad.

Kõige parem oleks ravi ajaks täielikult loobuda alkoholist, aga kui see pole  kuidagi võimalik, siis peaks ravi ajal jooma võimalikult vähe.

Alkoholiprobleemid on seotud halvema elukvaliteediga. Ka depressioon on seotud halvema elukvaliteediga. Aga kui need kaks on inimesel koos? Samas on siin raske teha vahet, mis on põhjus, mis on tagajärg.

Kui inimene saab asjakohast ravi, siis elukvaliteet paraneb, nii vaimne kui füüsiline toimetulek.  

Hiljuti Soomes tehtud uurimus näitas, et mehed, kes jõid end sageli purju, kannatasid 2,6 korda sagedamini depressiooni käes kui mõõdukad alkoholitarvitajad. Sama seost ei leitud naistel.

Kuid olgu depressioonis mees või naine - depressioonis inimesed joovad rohkem kui need, kel seda pole.