Foto: Tiina Kõrtsini
Keha
4. september 2018, 09:39

KATSE: mida teevad kehaga kanepiõli ja immuunsust tugevdav lahus?

Maxx Pharma esitleb kaht toidulisandit, mis kuuluvad klientide vaieldamatute lemmikute hulka. Otsustasime järgi proovisime, kuidas need kehale mõjuvad.

Rachel (28) proovis immuunsust tugevdavat lahust

Ma pole kunagi olnud eriline toidulisandite fänn – nii palju, kui ma tean, siis ei ole õigesti toitudes vaja vitamiine võtta. Ainsana D-vitamiini, sest seda ei saa meie kliimas piisavalt. Hiljuti jäi aga silma Lentinexi lahus, mida sõbranna agaralt kiitis. Pidi hästi immuunsusele mõjuma.

Minu jaoks on alati külmetused ja muud haigestumised olnud sügistalvine teema. Sel suvel on aga mitu korda juhtunud, et keset kuuma suve jään köhasse-nohusse või sootuks palavikku. Ega põhjuseid pole vaja kaugelt otsida – kui kuumusega konditsioneer siseruumides sisse lülitatakse, siis kipud ikka haigeks jääma. Viisin üks ja üks kokku: kui Lentinexi kasutamine teeb mu immuunsuse tugevamaks, siis ei jää ma ehk nii kiiresti haigeks.

Kõigepealt – mis on Lentinex? See on saadud looduslikul teel shiitakse seene mütseelist, kasutades patenteeritud kääritamisprotsessi. Viimane võimaldab tootel säilitada oma loodusliku kolmemõõtmelise spiraalse kuju, tänu millele on see niivõrd efektiivne.

Olen varasemalt D-vitamiini lahusena võtnud ning seda tuli keelele tilgutada vaid paar tilka. Hea, et ma lugesin Lentinexi tootekirjeldust – selgus, et seda tuleb tarbida 1-2 ml ehk siis 23 tilka. Võtsin appi lusika. Kuna lahuse maitse ei olnud just maailma parim (olgem ausad, enamik kehale häid asju ei mekigi hästi), siis võtsin kõrvale tee. Neelasin poole lusika jagu lahust alla ning jõin siis teed peale.

Esimese nädala jooksul ma küll mingit erinevust ei märganud. Pigem võtsin preparaati juba harjumusest. Kuskil kaheksandal-üheksandal päeval hakkasin märkama, et kuidagi rohkem energiat on. Õhtul töölt koju jõudes ei tundnud enam vajadust diivanil lesida ja puhata. Tahtmine oli hoopis trenni minna. Või mere äärde. Või jalgrattaga sõitma. Teha pigem midagi aktiivset. Ja teatavasti on aktiivne eluviis üks nippe, kuidas astuda vastu kimbutavatele viirushaigustele.

Päris kindlasti saab Lentinex minu kaaslaseks saabuval sügisel ja talvel. Pimedal hooajal lihtsalt peab oma organismi kuidagi turgutama. Mina olen leidnud selleks sobiva viisi.

Maris (34) proovis kanepiõli

Ma olen varasemalt kanepiõli tarvitanud keha- ja juuksehooldustoodetes. Tulemus on olnud see, et nii juuksed ja nahk on tõeliselt pehmed. Kui kätte sattusid aga kanepiõli tilgad, siis otsustasin neid proovida – kindlasti teevad needki kehale pai!

Hemp Complete kanepitilku soovitatakse võtta päevas umbes 10 tilka ning hoida neid minutijagu keele all. Maksimalistina võtsin mina ikka päevas suurima lubatud koguse ehk 15 tilka. Kui juba, siis juba.

Esimestel päevadel ma erilist vahet ei tundnud, kuid muutus saabus umbes neljandal päeval. Siis hakkasin tajuma, et olen märksa vähem pinges – tööstress ei ärritanud mind liiga palju ning ma ei võtnud mõttetuid asju südamesse. Ka uni tuleb nüüd kiiremini. Ma olen pigem ööinimene, kuid paraku on vaja tööpäevade hommikutel juba enne kaheksat ärgata. Niisiis jäävad unetunnid pigem lühikeseks. Kui muidu olen alati olnud see, kes vähkreb voodis kuni kella kolmeni, mõtiskledes filosoofilistel ja eksistentsiaalsetel teemadel, siis nüüd saabus uni kiiremini.

On veel üks minu jaoks oluline asi, mille saan panna kanepitilkade arvele. Menstruaalvalude vähenemine. Mul on iga kuu mitu sellist päeva, kus pean neelama rohkelt valuvaigisteid, et üldse tööle jõuaksin. Ei saa öelda, et neil päevadel ühtegi valuvaigistit ei võtnud, kuid päris kindlasti kordades vähem kui muidu. Juba menstruaalvalude vähenemise pärast olen kindel, et jätkan kanepitilkade võtmist.

Samuti olen lugenud, et kanepitilgad aeglustavad naha vananemist. See on minu jaoks veel üks väga oluline boonus. Tõsi küll, paarinädalase tarbimisega naha noorenemist märgata ei olnud, aga iseenesest mõistetavalt on see ju pikem protsess.

Väärt toode igal juhul, tarbin ka edaspidi.